Müzik Eğitimi Neden Gereklidir?
Caroline Rolf kendi deneyimleri ve çeşitli araştırmalardan yola çıkarak, müzik eğitiminin önemi hakkında bir yazı yazmış ve daha açıklayıcı olması için de bir infografik oluşturmuş. Aşağıda onun yazısından bölümler ve hazırladığı infografik bulunuyor.
Müzik eğitiminin doğumdan itibaren –hatta doğum öncesi– beynin gelişimine yardım ettiği düşünülmekte.
Hayatın erken dönemlerinde dil öğrenme ve muhakeme etme sürecinde, bunu yaparken müzik duymanın temel doğası tarafından fiziksel olarak geliştirildiği biliniyor. Biz büyüdükçe, müzik, bizim mekânsal zekâ ve problem çözme yeteneğimiz ile bağlantılı hale gelir.
Bu çalışmalar, müzik eğitimine katılan öğrencilerin, katılmayanlardan daha yüksek akademik skorunun olduğu iddiasını destekliyor. Bu çalışmalar, müzik eğitimine katılan öğrencilerin katılmayanlara göre daha yüksek akademik dereceler elde ettiğini gösteriyor.
Bunun savunucuları akademik performansa ve merkezi sinir sistemine müziğin etkileri üzerine sürekli olarak bağlantı veriyor. Bu raporlar önem arz ederken, onlar müziğin insan deneyimi için temel olduğunu, müzik eğitiminin gerçek değerini göz ardı ediyorlar.
İnsanların dilden önce müzik yarattığı, bunun tarihinin 53 bin yıl geriye dayandığı kabul edilmiştir. Müzik daha derin bir düzeyde insanlığı ifade etme ve kelimelerle ifade edilemez bir anlamda iletişim kurma yeteneğine sahiptir.
Ortaöğretim sonrası eğitim, istihdam oranları ve maaş arasındaki ilişki göz önüne alındığında, sanat eğitimini, gelir eşitsizliği konusunda devam eden tartışmaya dâhil edilmesini dikkate almak mantıklı görünüyor.
Evet, sonu dünyaca ünlü bir orkestraya katılmak olmasa bile, müzik eğitimi seçtiğiniz kariyerde güvencede olmanız için size yardımcı olur, Nobel kazanmak için ya da hatta belki bir olimpiyat madalyası…
Belki de olağanüstü bir çellist olup çıkabilirsin. O zaman ciddi bir halk müzik eğitimi yeniden kurulmalıdır.