‘Veri-Heykel ve Sanat’ konuşması 18 Şubat’ta
GÜNÜMÜZ SANATI // BİR BAŞKA başlıklı etkinlik serisi, günümüz sanatının değişimini farklı yönleriyle paylaşmaya, öğrenmeye ve tartışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın bir uzantısı olarak program bu yıl da günümüzdeki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sanatta nasıl kullanıldığına odaklanıyor. Kendin-yap kültüründen beslenen etkinlik serisi,
sanatın son yönelimlerini merak edenlerle buluşma, konuşma ve atölye çalışmalarını içeriyor.
22 Ekim 2017 – 6 Mayıs 2018 arasında ayda bir düzenlenen ve katılımın etkinlik bileti ile sağlandığı 8 etkinliğin dili Türkçe’dir ve etkinliğe katılım kontenjanla sınırlıdır. Etkinlikler, Borusan Contemporary Facebook sayfasından canlı yayın aracılığıyla da takip edilebilir.
Günümüz sanatında veri ve algoritmalar, görsel-işitsel yerleştirme ve heykel üretimi için birer malzeme olarak karşımıza çıkmakta. İzleyiciyi çevreleyerek kuşatan geçici mimari mekanları görme deneyimini dönüştüren veri heykel çalışmaları aynı zamanda arşiv ve kültür üretimi ile ilgili sınırları yerinden ederek başka bir hafıza üretmekte. Bu konuşmada Refik Anadol derin öğrenme, nöron ağları ve algoritmik mimari çalışmalarıyla günümüz sanatının kesişen yönlerini örnek çalışmalarla paylaşarak parametrik veri heykel yaklaşımını tartışacak.
Etkinlikle ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.