Süt bezleri anatomisinin görüntüsü viral oldu ve bazı şeylerin sorgulanmasını sağladı

İnsan vücudu, derisinin altında; organlar, kan damarları ve bezler gibi normalde göremediğimiz birçok ilginç şeyi gizler. Ve çoğumuz, insan kalbi ya da midesinin anatomik çizimlerini görmüşken, çoğu insanın daha önce hiç görmediği bazı tuhaf görünümlü vücut parçaları da vardır: dişi süt kanalları gibi. Ve bir kadın Twitter’da fotoğrafını paylaştığında, insanların çoğu kesinlikle şaşkına döndü ve görüntü viral hale geldi.

Görüntü birkaç gün içinde yayıldı ve 130 binden fazla beğeni aldı. Bazı insanlar, görüntü sayesinde, neden bu biyolojik diyagramı daha önce hiç görmediklerini ve ders kitaplarında ve dersliklerde sadece erkek anatomisi resimlerini gördüklerini sorgulamak sorguladılar.

https://twitter.com/lemonadead/status/1119991452711387136?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1119991452711387136&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Fnewsbeat-48051236

Guardian yazarı Jill Filipoviç‘e göre, bu kişisel bir cehaletten kaynaklanmıyordu ve ABD’deki tıp eğitiminin erkek bedenini “varsayılan” kabul etmesiyle ilgiliydi. Yazara göre süt kanalları olmayan, erkek yapılara ve kaslara sahip insan vücudunun bilimsel kaynaklarda yer verilen resimleri, nüfusun yalnızca yarısını tanımlayabilecekken, yine de “normal” olarak kabul ediliyordu. Filipoviç, nümerik olarak dünya nüfusunun yarısından fazlasını oluştursa bile, kadınların kendilerine fen bilgisi kitaplarında pek de yer açamadığını öne sürüyor, bir asırdan fazla süredir ilaçların öncelikle erkekler üzerinde denendiğini, yan etkilerinin kadın bedeninde farklı sonuçlar doğurabileceği gerçeğinin ıskalandığını iddia ediyordu.

Kadınların eşit bir yaşam ve temsil hakkına ulaşmadığı dünyada, süt kanallarının resmini bu denli geç görmek ve görselin viralleşmesi, şaşırtıcı görünmüyor.

Görsel Twitter’da fotoğraf olarak tanımlansa da, aslen Anatomi ve Fizyoloji adlı bir iPad uygulamasından bir örnektir.

kapak görseli:
@lemonadead/Twitter

kaynak 1kaynak 2

What's your reaction?