Japonya’dan cyborg teknolojisi dahil 25 alanda büyük yatırım ve hedefler
Japonya’da cyborg teknolojisi üzerine yapılan son araştırmalar, yaşlanmayla birlikte azalan insan vücudunun fonksiyonlarını restore etmeyi amaçlıyor. Desteklenen bir diğer proje de endüstriyel atıkları Dünya çevresinden uzaklaştırmak için geliştirilen teknoloji. Benzer şekilde, yapay kış uykusu da Japon hükümetinin desteklemeyi amaçladığı 25 alan arasında olacak.
Japon hükümeti, seçilen bu alanlarda araştırma önerilerine on yıla kadar destek verecek. Bir hükümet kaynağına göre, destek ilk beş yıl için 921 milyon dolarlık bir bütçe ile destekleniyor.
Program Japonya’dan ve Dünya’nın diğer yerlerinden araştırma ve geliştirme projelerini çekmeyi hedefliyor. Bu tavır, Japonya’nın büyük sorunlara yönelik iddialı bilimsel çabaları teşvik etme konusundaki iddiasının bir göstergesi. Azalan doğum hızı ve yaşlanan nüfusun yanı sıra, bu çabaların yarattığı teknolojiyle ilgili yeni sanayilerin gelişmesini de çalışma alanlarına dahil.
Cyborg Teknolojisi
Program, 2050 yılına kadar ileri robotikler ya da canlı organizmalar kullanarak insan vücudunun yerini alacak olan cyborg teknolojisini hayata geçirmeye çalışacak. Program, işi tamamen otomatikleştirerek ülkenin artan işgücü sıkıntısına çare olmaya çalışacak. Ayrıca, 2040 yılına kadar tarım, ormancılık, balıkçılık ve inşaat alanlarında insan müdahalesine duyulan ihtiyacı ortadan kaldıracak.
Gezegeni Kurtarmak İçin Teknoloji
Sanayi faaliyetlerinden kaynaklanan tüm emisyonların ve atıkların 2050 yılına kadar geri dönüştürülmesi planlanıyor. Bu proje kapsamında, çevre restorasyonuyla insanlığın gelişimi arasında bir denge bulmak için çaba harcanacak. Hükümet, okyanus plastiklerini toplamak ve geri dönüştürmek için gereken teknolojiyi geliştirerek 2050 yılına kadar dünyadaki kirlenmeyi gidermeye yardımcı olmayı hedefliyor.
25 proje alanı, 2035’ten 2060’a kadar hedeflerine ulaşmak için tek tek son tarihleri var. Projeler önceliğe göre sıralandı.
Gelecekteki Nobel Ödülü
Dijitalleşme ve yapay zekanın geliştirilmesi de dahil olmak üzere teknik yeniliklere dayalı yeni sanayi alanları ele alınacağı Japonya’nın bu büyük girişimi 2050 yılına kadar Nobel Ödülüne layık bilimsel keşifleri otomatik olarak algılamak için de bir yapay zeka robot sistemi geliştirmeyi hedefliyor.