İçsel ve Tuhaf : Marylise Vigneau
Paris’te oldukça geleneksel bir aile içinde büyüyen Marylise Vigneau, küçüklüğünde anahtar deliklerinde gözetleme yapmayı ve duvarlara tırmanmayı severmiş.
Vigneau, Sorbonne’da “Karşılaştırmalı Edebiyat” okudu ve tezi karakter olarak şehirlerin kullanıldığı Rusya ve Orta Avrupa romanlarıydı.
Eğitimi esasen edebiyat üzerine olsa da hayat yolculuğu sırasında fotoğraflar onun dili haline geldi. Geçen sekiz yıl boyunca temel olarak şehirler ve onların dönem ve gelişimi ve de onlara uygulanan izolasyona odaklanarak Asya yaşamını belgeledi.
Arzuları, mizahı ve derinliğiyle insanın varlığının kırılgan güzelliğinin arayışı içinde yaşam alanlarını ziyaret eden Vigneau, karşıtlıklarla oynamayı seviyor; yokluk ve varlık, boşluk ve doluluk, izolasyon ve kalabalık, sevgi ve ironi, çok yakın ya da çok uzak olma hali gibi…İçsel ve tuhaf.
Çalışmaları Angkor Fotoğraf Festivali, Foto İstanbul, Yangon Fotoğraf Festivali, Lahore’da bulunan Nariang Galerisi ve Mumbai’deli Focus Fotoğrafçılık Festivali’nde sergilendi. Ayrıca Hindistan’da Pix Quarterly, Asia Life ve Kamboçya’da Milk’de de yayınlandı.
Sanatçının Kamboçya ile ilgili devam eden çalışmaları 2015 yılı Kasım ayında Delhi Fotoğraf Festivali’nde sergilendi ve Angkor Festivali’nde Aun Raza’la birlikte yaptığı Lahore Akıl Hastanesi’yle ilgili çalışması ise Şubat 2016’da Bologna’daki QR Fotoğraf Galerisi’nde sergilendi. Ekim 2015’te de Anzenberger Agency’ye katıldı.