Bir Süper Hücre Fırtınasının Sınırsız Gücünü Fotoğraflamak
Fotoğrafçı Camille Seaman’ın fırtınayı ilk olarak televizyonda takip etmesi ve bir süper hücrenin peşine düşmesi arasında geçen zaman sadece üç gündü. On yıl sonra bile söz konusu tecrübe Seaman’ın zihninde hala canlı: “Gerçekten bir bulutsudan doğan bir galaksiyi izlemek gibiydi.”
Seaman Amerika eyaletlerinde en tehlikeli bulutları kaydetmek için yedi yılını harcadı: Nebraska, South Dakota, Kansas. Yeni kitabı The Big Cloud’da bir araya getirilen fotoğrafları, doğanın gücünün muhteşem bir belgesi. Bulutlar yoğun ve uğursuz ya da huni şeklinde bir kır manzarasının üzerinde geziniyor ya da şimşeklerle süsleniyorlar. Seaman’ın yakaladığı tüm dramanın yanında fırtınanın takibi çok fazla veriyi içeriyor.
Fırtına avcılarının meteorolojik oluşumlar için kendi kelime hazineleri vardır. Bir süper hücre, başka dünyalardan gelmiş uzay gemisi benzeri görünümüyle “ana gemi” olarak adlandırılabilir.Aslında, dolu, yüksek hızlı rüzgârlar, yıldırım, yağmur ve arada sırada kasırgalar yaratabilen fırtınalar oluşturuyor ve çoğu zaman “örs” olarak bilinen yoğun bir bulut oluşumuyla üstünü kapatıyorlar. Onların altında durmak, çoğu insanın istemediği bir şey. Fırtına avcıları hariç.
Haziran 2008, Güney Dakota
Mayıs 2011, Güney Dakota
Haziran 2012, Nebraska
Mayıs 2011, Güney Dakota
Haziran 2008, Kansas
Haziran 2014, Güney Dakota
Haziran 2008, Nebraska
The Big Cloud, Princeton Architectural Press
Atlasobscura.com