Maxime Rovere ve Türker Armaner Pera Müzesi’nde Buluşuyor
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Atlas Publishing Labiş birliğiyle düzenlediği “Yazar Editör Sohbetleri” serisinin Şubat ayı etkinliğinde, iki felsefeci, yazar ve çevirmeni, Maxime Rovere ve Türker Armaner‘i bir araya getiriyor.
Bu büyük buluşmada, felsefi düşüncenin edebi metinlerde ve düzyazıdaki varlığı, türler arasındaki bulanık sınırlar, yazma edimi ve felsefe çevirisi gibi konular ele alınacak.
Her ay edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren Yazar Editör Sohbetleri’nin yeni etkinliği 27 Şubat Perşembe saat 18.00’de Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek.
Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir.
Maxime Rovere Hakkında
École Normale Supérieure de Lyon’da dersler veren, kitapları farklı dillere çevrilmiş, dünyanın farklı yerlerinde eğitimler veren ve konuşmalara davet edilen, Spinoza konusunda dünyaca ünlü Fransız uzmanlardan biridir. Etika’yı Latince’den çevirmiş ve uluslararası bir ekiple birlikte açıklamalı ve notlu bir edisyon olarak yayımlamıştır (Alfa Yayınları’ndan çıkacak), ayrıca Spinoza: methodes pour exister (Dost Yayınları’ndan çıkacak, 2025) ve Spinoza ve arkadaşlarının yaşam öyküsü (Spinoza Tayfası, Kolektif Kitap, 2020) üzerine kitaplar yayımlamıştır. “Etkileşimsel etik” olarak bilinen bir düşünce üzerine çalışmaktadır. Bu konuya adanmış kitaplarının ilki Türkçede Aptallarla Ne Yapmalı? Onlardan Biri Olmamak İçin adıyla yayımlanmıştır (Kolektif Kitap, 2020). Bu kitabın ardından aynı projenin devamı olarak Fransızcada yayımlanan kitapları: L’ecole de la vie [Yaşam Okulu] (Flammarion, 2021) ve Se vouloir du bien et se faire du mal: Philosophie de la dispute (Flammarion, 2022).
Türker Armaner Hakkında
İstanbul’da doğdu. Paris VIII Felsefe Bölümü’nden doktora derecesi aldı. Kıyısız (1997), Taş Hücre (2000), Dalgakıran (2003) öykü kitapları ile Tahta Saplı Bıçak (2007) ve Hüküm (2016) romanları Metis Yayınları’ndan, Tarih ve Temsil (2014) isimli felsefi çalışması Dost Kitabevi Yayınları’ndan basılmıştır. Tahta Saplı Bıçak’ın Almanca çevirisi Das Messer mit dem hölzernen Griff adıyla Verlag Auf Dem Ruffel’den basılmıştır (2013). Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesidir.