Nihan Belgin’den Erkin Koray Klasiği “Çöpçüler” Yorumu Yayında

Sanatçı ve yönetmen kimliğiyle tanınan Nihan Belgin, müzik kariyerine bir dokunuş daha ekleyerek Erkin Koray ile özdeşleşmiş “Çöpçüler” şarkısına getirdiği benzersiz yorumunu BBI Music Co. etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu.

Ali Toprak’a ait olan ve Erkin Koray’ın arabesk rock tınılarıyla geniş kitlelere ulaşan “Çöpçüler”, Nihan Belgin’in yorumuyla yepyeni bir forma kavuşuyor. Tempoyu yavaşlatan ve vokalleri öne çıkaran sanatçı, şarkının duygusal derinliğini ön plana taşıyarak eseri bambaşka bir boyuta getiriyor. Bu düzenleme “Çöpçüler”in ruhunu daha da yoğun bir şekilde hissettiren nostaljik bir şarkı dinletiyor.

Şarkının prodüktörlüğünü Yiğit Keven üstlendi. Klip mekanı ise bir zamanlar müziğin kalbinin attığı Unkapanı İMÇ çarşısı. Klibin yönetmen koltuğunda Umut Beşkırma var. Kurgusu ise yine Nihan Belgin’e ait.

Nihan Belgin, sanatçı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi ve erken yaşlarda sinema ve müzik dünyasına adım attı. 2005 yılından bu yana sinema sektöründe yönetmen, senarist ve oyuncu olarak başarılı işlere imza atan sanatçı, “Mavi Gözlü Dev – Nazım Hikmet” ve “Yarım Kalan Mucize” gibi projelerde yer aldı. Müzik kariyerine Kasım 2021’de yayınladığı ilk teklisi “Zeus Çok Kızgın” ile başlayan Belgin, ardı ardına “Jüpiter Fırtınası”, “Gece Oldu”, “Kozmos” ve “Ayık Olmak İstemem” gibi şarkılarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Sanat kariyerinde müziği ve sinemayı bir arada yürüten Nihan Belgin, “Çöpçüler” ile bir kez daha müziğe olan tutkusunu ortaya koyuyor. Eserin köklü geçmişine sadık kalırken, kendine özgü tarzıyla geleceğe dönük bir dokunuş yapmayı başarıyor.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

What's your reaction?

tr_TRTurkish