“Burası Size Göre Değil” şimdi MUBI’de

Senaryo /Yönetmen: Ceyda Aşar 

Oyuncular: Şebnem Hassanisoughi, Deniz Karaoğlu 

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ceyda Aşar’ın gerçekleştirdiği, Şebnem Hassanisoughi ve Deniz Karaoğlu’nun başrollerde yer aldığı, görüntü yönetmeni koltuğunda Serkan Gülgüler’in, sanat yönetmenliğinde Natali Yeres’in yer aldığı, ulusal ve uluslararası festivallerden ödüller alan  BURASI SİZE GÖRE DEĞİL (2023) kısa filmi, MUBI Türkiye’de gösterime girdi.OSCAR/ACADEMY AWARD sertifikasına sahip, 32. Raindance (Londra), 46. Drama (Yunanistan), 50. Athens (Amerika), 20. Bend (Amerika) gibi prestijli kısa film festivallerinin uluslararası yarışmalarına seçilerek Amerika’dan Çin’e kadar 25’i aşkın festivale katılıp ülkemizi temsil ederek tüm dünyayı dolaşan “Burası Size Göre Değil/This Is Not A Place For You”(2023) filmi; 18. Boston Turkish Festival’de EN İYİ FİLM; 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nde EN İYİ KURGU;17. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali’nde EN İYİ YÖNETMEN;7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde SİYAD EN İYİ FİLM; 14. Sinepark Kısa Film Festivali’nde (Korku Tüneli Kategorisi) EN İYİ FİLM ödüllerini kazandı.

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) 56. Türkiye Sineması Ödülleri’nde, GIOVANNI SCOGNAMILLO fantastik film ödüllerinde 2023 yılının uzun ve kısa metraj tüm filmleri arasından seçilen 5 filmlik kısa listede yer alarak, aday olarak seçildi.  

Zamanın ruhuna dair, hem yerel, hem evrensel bir kavramın peşine düşen bir film. Eril ile dişil varoluş biçimlerinin şiddetli bir şekilde karşı karşıya gelişi… İçinde yaşadığımız evler, sistem, ekonomi, hepsi eril tahakkümlerdir. Oysa dişil, dünyaya bambaşka bir yerden bakar, kendini varlığının derinliklerinde arar. Bu film, alegorik bir yapıya sahip, doğanın diliyle uyumlu, “post-human-insan sonrası” işaretlere sahip bir isyan ve özgürleşme hikayesi… Bu yönüyle de politik ve eleştirel. Seyircinin, “sadece” hikaye odaklı gerçekçi sinemanın baskın egemenliğinden biraz uzaklaşarak, düşünsel bağlamda da kendi yolculuğuna çıkmasını önemseyen bir film.

What's your reaction?

tr_TRTurkish