Atılan rüzgar türbini teknesi nasıl güneş enerjisiyle çalışan minik bir eve dönüştürüldü?

Hollanda Tasarım Haftası 2024’ün ilginç işlerinde biri Superuse ve Vattenfall’un sergilediği güneş panelleriyle çalışan mobilyalı minik bir eve dönüştürülmüş atılmış rüzgar türbini parçası. Tasarım stüdyosu ve enerji şirketi bir rüzgar türbininin üst kısmı veya motorun kabı olan bir naseli kompakt ve taşınabilir bir mobilyalı eve dönüştürdü ve etkinliğe gelen ziyaretçiler, 19-27 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında Eindhoven’da bunu görebildi.

Tasarım ekibi türbini bir zamanlar kullanıldığı rüzgar çiftliğinden satın aldı. Nacelle, Ekim 2023’e kadar 19 yıl boyunca Avusturya’da yeşil enerji üretmişti. Minik ev Superuse Studos tarafından tasarlandı ve yan kuruluşu olan Blade-Made ve Woodwave tarafından üretildi.

Küçük ev naseli 3,5 metre genişliğinde, 10 metre uzunluğunda ve 3,6 metre yüksekliğinde. Çatıda kompakt evi çalıştırmaya yetecek kadar, 1.800 watt güç üretebilen dört güneş paneli bulunuyor. Her panel kendi başına çalışıyor ve 230 V alternatif akım için kendi mikro invertörüne sahip. Bu şekilde bir panel bozulsa veya onarılması gerekse bile güç akmaya devam ediyor. Güneş panelleriyle çalıştırıldığı için tasarım ekibi küçük evin yan tarafına bir şarj soketi ekledi. Böylece elektrikli veya hibrit araç kullananlar 22 kW’a kadar şarj kapasitesine sahip atılmış rüzgar türbini naselini kullanarak araçlarını şarj edebilirler.

Rüzgar türbini naseli mutfak, banyo ve yaşam alanıyla tamamlanmış. Superuse Studios ve Vattenfall evin içine hafiflik katmak için ahşap ve toprak iç mekanlar tercih etmiş ve ev sahiplerinin duş alabilmesi, bulaşıklarını yıkayabilmesi ve daha fazlasını yapabilmesi için 50 litre sıcak su bulunan bir güneş enerjisi kazanı yerleştiriyorlar. Bu kazan güneş panellerinden gelen enerjiyi kullanıyor. Kurulum fazla yeşil enerjiyi kazanda depoluyor ve şebekeye geri vermiyor.

Tasarım stüdyosu ve enerji şirketi, ısıtma için klimanın yanında bir de ‘ısı pompası’ kullanıyor ve bu evin ısısını15 santigrat derece civarında tutuyor. Küçük bir alan olduğu için uygun havalandırmaya ihtiyaç duyuluyor ve bunun için ahşap duvara bir havalandırma ızgarası yerleştiriyor.

proje bilgisi:

adı: Nestle

şirket: Vattenfall | @vattenfall

stüdyo: Superuse | @superuse_studios

nasel parçası: Business in Wind | @businessinwind

etkinlik: Dutch Design Week 2024 | @dutchdesignweek

kaynak: designboom

What's your reaction?

tr_TRTurkish