Walter Kempowski’nin Her Şey Nafile romanı Yüz Yayınları etiketiyle raflarda

Yüz Yayınları, İkinci Dünya Savaşı’nın son dönemini konu alan Walter Kempowski’nin Her Şey Nafile romanını Türk okurlarıyla buluşturuyor. Her Şey Nafile, 1945 kışında Kızıl Ordu Almanya’nın içlerine doğru ilerlerken Doğu Prusya’daki Georgenhof konağında başlar. Konakta yaşayan ayrıcalıklı Von Globig ailesi, çevrelerindeki yoksulluk ve kaostan korunmanın verdiği rahatlıkla, kendilerini dünyadan soyutlayıp adeta bir hayal alemindeymiş gibi savaşın yanlarından geçip gitmesini beklerler; kaçmak için ise hiçbir hazırlık yapmazlar. Ancak zamanla, önlerinden geçen yol işgal altındaki bölgelerden batıya doğru kaçan konvoylarla dolar. Kaçarken konağı ziyaret eden tuhaf misafirlerin – Nazi bir kemancı, muhalif bir ressam, pul koleksiyoncusu bir iktisatçı ve Baltıklar’dan bir baron – aktardıklarıyla, Georgenhof’takiler nihayet etraflarındaki savaşın dehşetini kavrarlar. Her Şey Nafile, Üçüncü Reich’ın çöküşü sırasında Alman halkının inkârcılığını ve suç ortaklığını derinlemesine ancak mesafesini koruyan bir bakış açısıyla anlatıyor.

“Metnin yakıcı içeriğine rağmen Kempowski’nin mesafeli ve hatta ironik yaklaşımı, romanı melodramdan uzak tutuyor. Her Şey Nafile ile Kempowski nihayet büyük Alman savaş epiğini yazmış oldu.”

James Wood

“Her Şey Nafile, kötülükle kurulan suç ortaklığının sıradanlaşmasını sarsıcı bir şekilde ele alıyor.”

The Times

Walter Kempowski 1929’da Hamburg’da doğdu. Büyük ölçüde Nazi dönemi ve savaş sonrası Almanya’sındaki yaşamla ilgili eserler verdi. Dokuz romanlık Deutscher Chronik serisinde kendisinin ve ailesinin Nazi Almanya’sındaki deneyimlerini ele aldı. İkinci Dünya Savaşı’na dair birinci elden anlatıları, günlükleri, mektupları ve anıları bir araya getirerek modern bir klasik olarak
kabul edilen on ciltlik Das Echolot serisini yirmi yıl boyunca yayımladı. 2007’de hayatını kaybetti.

Çevirmen: Dilman Muradoğlu
Yayınevi: Yüz Yayınları
Özgün Adı: Alles umsonst
Türü: Kurgu / Roman
Fiyat: 300 TL
Cilt Bilgisi: Karton Kapak
Basım Tarihi: Temmuz 2024
Basım Bilgisi: 1. Baskı
Sayfa Sayısı: 344
Kitap Boyutları: 12.9×20.5 cm
ISBN No: 978-605-69621-6-5
Dağıtım Tarihi: Ekim 2024
Genel Dağıtım: Ana

What's your reaction?

tr_TRTurkish