8 Efsanevi Korku Karakteri Nasıl Yaratıldı

Bu korku filmlerini bir daha asla aynı şekilde izleyemeyebilirsiniz.

Sinsi sinsi kurbanını takip edenlerden öfkeli uzaylılara kadar hiçbir şey bizi bir korku filmi canavarı kadar ürpertmez. Ancak bunların yapımında nelerin kullanıldığını bildiğinizde (örneğin ping pong topları) biraz daha az korkutucu oluyorlar. Okumaya devam edin ve öğrenin.

Michael Myers // Halloween

Her zaman yavaş adımlarla dolaşmasına rağmen kurbanları yakalamadaki etkileyici yeteneğiyle Michael Myers’ı bu kadar korkutucu yapan şey taktığı o tamamen duygusuz maske. İfade eksikliği onu insanlık dışı gösteriyor ki bu William Shatner iseniz neredeyse biraz aşağılayıcı. Bunun nedeni, Myers’ın maskesinin Star Trek’te kullanılmak üzere yaratılmış bir Kaptan Kirk ölüm maskesi olması. Küçük ama eğlenceli bir bilgi: William Shatner bir zamanlar torunlarını şeker toplamaya götürürken Michael Myers maskesi taktığını söylüyor.

Billy the Puppet // Saw

Tüm kuklalar ürkütücüdür ama Jigsaw’un vekili Billy the Puppet özellikle aklımızı çıkarır. Hele ki sadece evdeki malzemelerden yapılmış olması göz önüne alındığında. Saw (2004) filminin bütçesi 1 milyon doların biraz üzerindeydi ve bu yüzden yönetmen James Wan Billy’yi kağıt hamurundan elle yapılan maskeyle işi kotarmak zorundaydı. Karakterin gözleri siyah ping pong toplarıydı ve vücudu kağıt havlu rulolarıydı.

Ghostface // Scream

Scream’in ikonik seri katili kazara yapılan bir keşif olmasaydı farklı bir yöne gidebilirdi. Yapımcı Marianne Maddalena filmin sonundaki ev partisi sahnesi için kullanmak üzere eski evleri araştırıyordu. Hitchcock’un Shadow of a Doubt filminde kullanılan terk edilmiş bir evi istememişti ama Maddalena oradayken eski bir Cadılar Bayramı maskesi buldu. İlham alarak maskeyi Wes Craven’a götürdü ve Wes Craven maskeyi çok sevdi. Ne yazık ki tasarım Fun World adlı bir şirkete aitti – buna “The Peanut-Eyed Ghost” maskesi diyorlardı – ve filmde kullanımı için çok para istiyorlardı. Craven ve ekibi benzer bir şey yaptığında ve klasik maskeyi kullanmamakla tehdit ettiğinde şirket pes etti.

Freddy Krueger // Elm Sokağında Kabus

O jilet parmaklar gerçekti. Wes Craven, Robert Englund’un meşhur eldivenleri ilk kez takmaya çalıştığında kendini kestiğini söyledi.

Hannibal Lecter // Kuzuların Sessizliği

Anthony Hopkins’in Dr. Hannibal Lecter olarak tutuklanırken taktığı o ürkütücü, ağızlık benzeri maske mi? Tabi ki bir kaleci maskesi. Heykeltıraş ve özel kaleci maskesi üreticisi Ed Cubberly, kostüm tasarımcısı Colleen Atwood’dan “insanları ısıran bir şizofren” için uygun bir şey bulmasını isteyen bir telefon aldı. Cubberly bir kaleci maskesi kafesini ters çevirdi ve sonra onu şekillendirdi, ağzının üzerine sert görünmesi için çubuklar ekledi. Cubberly web sitesinde “Yaklaşık beş dakika içinde konsept doğdu ve çizimler… postaya verildi” diyor.

Jason Voorhees // 13. Cuma

Elbette Hannibal Lecter hokey maskesi takan tek kötü adam değil. Jason Voorhees, NHL tarzında giyinen en ünlü kötü adamdır, ancak bunu serinin üçüncü filmine kadar gerçekten yapmadı. Ondan önce Jason yüzünü gizlemek için sadece başına bir çuval geçirmişti. Yapım ekibi Friday the 13th Part III için ışık kontrolleri yaparken filmin 3D süpervizörü ve tutkulu bir hokey hayranı olan Martin Jay Sadoff ışık ve gölgeleri değerlendirmeye yardımcı olması için fiberglas bir Detroit Red Wings kaleci maskesi kullanmayı teklif etti. Herkes maskeyi o kadar çok sevdi ki Jason’ın görünümünü değiştirdiler ve dublörü tutmaya karar verdiler.

The Wolf Man // Kurt Adam

Lon Chaney Jr.’ın 1941 korku filmindeki klasik karakterinin adı Kurt Adam yerine Yak Adam olabilirdi. Başrol oyuncusu Chaney makyaj koltuğunda saatler geçirdi ve yüzüne yak kılı yapıştırıldı. Kürkün uygulanması altı saat, çıkarılması ise üç saat sürdü.

Chucky // Çocuk Oyunu

Child’s Play serisinden Chucky derisi olmadan neye benzediğini gördüğünüzde aslında çok daha korkutucu. Derisiz bebekler sizi rahatsız etmiyorsa Chucky’nin nasıl ortaya çıktığına dair yukarıdaki videoyu izleyin: Filmi yapmak için gereken çeşitli hareketleri elde etmek için dokuz farklı animatronik bebek gerekti.

What's your reaction?

tr_TRTurkish