Azerbaycanlı Post-Punk Grubu Call It’in Yeni Teklisi “Oyan” Yayında

Call It’in yepyeni albümü “İçindəki Balıq”tan ilk tekli “Oyan” yayında!

Bakü’de doğan elektronik müzik ikilisi Call It, merakla beklenen yeni albüm “İçindəki Balıq” ile dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Albümün ilk teklisi “Oyan”, bu cuma tüm dijital platformlarda yayında olacak!

Call It; Phase42 (Javid Habibli) ve Unseen (Ilgar Salimli) tarafından kurularak darkwave, synthwave, EBM ve post-punk gibi türlerden ilham alan bir elektronik müzik projesidir. Müziğinde karanlık melodiler ve derin temalarla anlatılar sunan grup, yeni albümde insanın en derin korkularıyla yüzleştiği metaforik bir hikâye anlatıyor.

İkili, albümün arkasındaki hikayeyi “Bazen en dibe inmek, bizi hayatta tutan tek şeydir. Tıpkı sonsuz sularda yüzüp, daha büyükler tarafından yutulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan küçük balıklar gibi. Bu albüm, akıntının içinde kaybolmadan, cesaretle karanlık sulara inen bir balığın hikâyesini resmediyor. Bu yolculuk, denizlerin dibine, her şeyin başladığı yere, insanın özüne geri dönüşü simgeliyor.” şeklinde ifade ediyor.

Dokuz şarkılık albümden yayınlanan ilk tekli “Oyan”, post-punk estetiğiyle birleşen güçlü bir mesaj yansıtıyor. Dinleyicileri hipnotik melodilerle karşılayan “Oyan”, albümün karanlık atmosferine dair ipuçları veriyor. Şarkının dijital platformlara çıkışıyla birlikte emilijaar ve truemukhtar tarafından çekilen, Anastasiia Kohut’un oynadığı video da müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

What's your reaction?

tr_TRTurkish