Pera Müzesi Yazar-Editör Sohbetleri Devam Ediyor: Anarşist Literatüre Odaklanan Bir Buluşma

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Atlas Publishing Lab iş birliğiyle düzenlediği ve  edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren “Yazar Editör Sohbetleri” serisinde bu ay editörler Kürşad Kızıltuğ ve Güney Çeğin’i konuk ediyor.

Türkiye yayıncılığında önemli bir yere sahip olan editörler, 24 Ekim saat 18.00’de Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlikte, yakın dönemde Livera Yayınları etiketiyle yayımlanan Anarşist Tahayyül adlı kitap dizisinin çıkış hikâyesini ve hazırladıkları seçkinin detaylarını paylaşacak.

Etkinlikte, yalnızca bu dizinin oluşum süreci değil, aynı zamanda Türkiye’de anarşist literatürün tarihsel gelişimi ve bu literatüre olan ilginin şekilleniş süreci üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirilecek. Kızıltuğ ve Çeğin, Türkiye’deki anarşist düşünceye dair yayıncılık pratiklerine de değinerek katılımcılarla geniş bir perspektif sunacak.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.

Kürşad Kızıltuğ Hakkında

İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği ve Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri yüksek lisans programını bitirdikten sonra 2004-2007 yılları arasında yayımlanan anarşist kültür ve politik teori dergisi Siyahi’yi yayımlayan ekibin içinde yer aldı. Saul Newman’ın Bakunin’den Lacan’a isimli kitabını çevirdi. Çeşitli dergi ve gazetelerde deneme, eleştiri yazıları, kültür incelemeleri ve çevirileri yayımladı. Serbest çevirmenlik ve editörlüğün yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji doktora programına devam ediyor. Radikal toplumsal teori, çağdaş radikal siyaset felsefesi, toplumsal hareketler sosyolojisi ve günümüzün sistem karşıtı mücadeleleri özellikle yoğunlaştığı alanlar. Eksik Parça Yayınları’nda edebiyat ve kurgudışı kitaplar editörü olarak çalışıyor. Livera Yayınevi tarafından yayımlanan “Anarşist Tahayyül” kitap dizisini Güney Çeğin’le birlikte hazırlıyor.

Güney Çeğin Hakkında

Lisans ve yüksek lisansını tarih ve sosyoloji dallarında Pamukkale Üniversitesi’nde, doktorasını ise sosyoloji alanında yine Pamukkale Üniversitesi’nde tamamladı. Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış makalelerinin ve editörlüğünü üstlendiği kitapların yanı sıra, Toplumsal Sınıfların İlişkisel Gerçekliği, Denizli: Politik Haritalar ve Eğilimler, Swords and Remains. State Coercion and Political Vilence in the History of Modern Turkey ve Ecce Monstrum adlı dört telif eseri, Ocak ve Zanaat, Tözcülüğün Tasfiyesi, Türkiye’de Siyasal Şiddetin Boyutları, Kıyam ve Kıtal: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Devletin İnşası ve Kolektif Şiddet ve Kerim ya da Zalim adlı derleme çalışmaları bulunmaktadır. Strata dergisinin kurucularındandır. İlgi ve çalışma alanları; Bourdieu sosyolojisi, tarihsel sosyoloji, politik şiddet, toplumsal sınıflar, Nietzsche ve politika ile anarşizmdir. Livera Yayınevi tarafından yayımlanan “Anarşist Tahayyül” kitap dizisini Kürşad Kızıltuğ ile birlikte hazırlıyor.

What's your reaction?

tr_TRTurkish