Nikon Small World Fotoğraf Yarışması Mikroskop Altında 50 Yıllık Fotoğraf Macerasını Kutluyor

Fotomikrografide mükemmelliği takdir etmesiyle bilinen Nikon Small World yarışması, mikroskopla fotoğrafçılık, 50. yıl dönümünü kutluyor. Bu eşsiz fotoğraf yarışması elli yıldır mikroskobik dünyanın güzelliğini vurgulayarak daha geniş bir kitleye ulaştırıyor ve teknolojideki gelişmelerle birlikte gelişiyor. Bu yıl yarışmaya 80 ülkeden 2.100 fotoğraf katıldı ve bu fotoğraflar özgünlük, bilgi içeriği, teknik yeterlilik ve görsel etki açısından değerlendirildi. Augusta Üniversitesi Tıp Fakültesi Georgia’dan Dr. Bruno Cisterna ve Dr. Eric Vitriol, farklılaşmış bir fare beyin tümörüne büyüleyici bakış açılarıyla kazananlar oldu. Görüntüleri hücrenin sitoskeletonunda (yapısal çerçeve ve mikrotübüller olarak bilinen “otoyollar”) meydana gelen bozulmaların Alzheimer ve ALS gibi hastalıklara nasıl yol açabileceğini gösteriyor.

1.lik, Dr. Bruno Cisterna ve Dr. Eric Vitriol, Augusta Üniversitesi Georgia Tıp Fakültesi, Nörobilim ve Rejeneratif Tıp Bölümü. Farklılaştırılmış fare beyin tümörü hücreleri (aktin, mikrotübüller ve çekirdekler), Süper Çözünürlük, 40X (Objektif Lens Büyütmesi)
2.lik, Dr. Marcel Clemens, Verona, Veneto, İtalya. Bir pim ve bir tel arasındaki elektrik arkı
Pim ve tel için görüntü istifleme, elektrik arkları için uzun pozlama ile birleştirildi, 10X (Objektif Lens Büyütmesi)
3.lük, Chris Romaine, Kandid Kush, Port Townsend, Washington, ABD. Bir kenevir bitkisinin yaprağı. Soğanlı bezler trikomlardır. İçerideki kabarcıklar kanabinoid vezikülleridir, Görüntü Yığma, 20X (Objektif Lens Büyütmesi)
4.lük, Dr. Amy Engevik, Güney Carolina Tıp Üniversitesi Rejeneratif Tıp ve Hücre Biyolojisi Bölümü. Bir farenin ince bağırsağının kesiti, Floresan
10X (Objektif Lens Büyütmesi)

tamamını görmek için: Nikon Small World: Websitesi | Facebook | Instagram

What's your reaction?

tr_TRTurkish