Petra’daki ‘Indiana Jones’ Alanının Altında İskeletlerle Dolu Gizli Mezar Keşfedildi

Ürdün’ün güneybatısındaki tarih öncesi Petra şehri bir zamanlar antik Nabataean uygarlığının beşiğiydi. Bu başkentin merkezinde doğrudan pembe kumtaşı kayalıklarına oyulmuş ikonik “Hazine” bulunmaktadır. 1989 yapımı Indiana Jones ve Son Macera filminde yer aldıktan sonra ünlenen bu yer Al Khazneh olarak da biliniyor ve her yıl milyonlarca ziyaretçiyi kendine çekiyor. Arkeologlar uzun zamandır bu anıtın altında antik mezarların yattığından şüphelenseler de kazı iznini ancak bu yılın başlarında alabildiler ve buldukları şey inanılmaz oldu.

Dr. Pearce Paul Creasman liderliğindeki Ürdünlü ve Amerikalı araştırmacılardan oluşan grup yüzeyin altına inerek en az 2.000 yıl öncesine ait eserlerle dolu bir mezar ve en az 12 insan iskeleti keşfetti. Dr. Creasman, Discovery’deki Expedition Unknown‘dan Josh Gates’le ekibe katılması için iletişime geçti ve her şey filme de alındı. Çığır açan kazı 9 Ekim’de prömiyeri yapılan iki bölümde ele alındı.

Gates “Bu gizli odanın ortaya çıkmasıyla kesinlikle şaşkına döndük” dedi. “Petra’daki mezarların neredeyse hepsi boş bulunduğundan, bu belki de Petra’da şimdiye kadar bulunan en önemli mezar ve tarihi boyutlarda bir keşif. Bu çığır açan buluş yalnızca yukarıdaki Hazine’nin sırlarını ortaya çıkarmakla kalmadı, Petra’yı inşa eden erken Nabataean’lerin yaşamlarına da olağanüstü bir bakış sunabilir.”

fotoğraf:  Discovery’s Expedition Unknown

[CNN]

KAPAK GÖRSELİ: : Discovery’s Expedition Unknown

What's your reaction?

tr_TRTurkish