King Diamond San Antonio’daki Turne Açılışında Yeni Şarkıları “Spider Lilly” ve “Electro Therapy”yi Seslendirdi

King Diamond 15 Ekim Salı gecesi San Antonio, Teksas’ta Kuzey Amerika turnesine başladı ve 13 şarkılık set sırasında “Spider Lilly” ve “Electro Therapy” adlı iki yeni şarkı seslendirdi.

King, 2019’daki “Masquerade of Madness”tan bu yana yeni bir şarkı yayımlamadı, bu nedenle canlı çıkışlar heavy metal efsanesinden yeni materyal bekleyen hayranlar için iyiye işaret.

Seyirci görüntülerine dayanarak, “Spider Lilly”nin dört dakikadan biraz uzun olduğunu ve King Diamond’ın öne çıkan yükselen falsetto vokallerini içeren bir thrash şarkısı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yeni şarkı “Electro Therapy” seti kapatırken biraz daha groove ritimli ve daha orta tempolu yapısı ile yine yaklaşık dört dakika sürüyor.

King Diamond, Mykur’un konuk vokalleri ve Overkill ile Night Demon’ın da destek verdiği kapsamlı turnesine devam ederken belki de konser izleyicilerini daha fazla yeni şarkı bekliyor.

Turne 16 Ekim Çarşamba günü Houston’da başlayacak ve 6 Aralık’ta Dallas’ta sona ermeden önce kıtanın büyük bir bölümünü dolaşacak.

King Diamond’ın uzun zamandır beklenen ve yaklaşık yirmi yıl sonra ilk albümü olacak The Institute, turnenin basın bülteninde Metal Blade Records aracılığıyla “2025 yılında yayınlanacağı” belirtilerek ufukta görünüyor. Albümün zaman yayın planlaması, King Diamond’ın ilk olarak 2019’un sonlarında albümden bahsetmesi sonrasında COVID salgını nedeniyle aksamıştı.

Aşağıda King Diamond’ın yeni şarkıları “Spider Lilly” ve “Electro Therapy”yi seslendirdiği hayran görüntülerini ve konserin tam set listesini bulabilirsiniz.

King Diamond, photo by Kevin RC Wilson

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

King Diamond Setlist:

Arrival

A Mansion In Darkness

Halloween

Voodoo

Spider Lilly (live debut)

Sleepless Nights

Welcome Home

The Invisible Guests

The Candle

Masquerade Of Madness

Eye Of The Witch

Burn

Electro Therapy (live debut)

What's your reaction?

tr_TRTurkish