Tamino Yeni Albümü ‘Every Dawn’s a Mountain’ı İlk Single ‘Babylon’ ile Duyurdu

Belçikalı-Mısırlı müzisyen Tamino, 31 Mart’ta dinleyiciyle buluşacak üçüncü stüdyo albümü “Every Dawn’s a Mountain”ı duyurdu. Duyuru, albümün ilk single’ı “Babylon”un New York’ta bir binanın tepesinde tek seferde seslendirilen canlı performans videosuyla birlikte yayımlanmasıyla birlikte yapıldı.

Albümde yer alan on şarkının çoğu müzisyenin New York’a taşınmasının ardından ve bu yılın başlarında Mitski ile çıktığı yolculuk sırasında yazıldı. Mitski albümde “Sanctuary” düetiyle yer alacak.

“Kayıt sırasında doğru hissi yakalamak zaman zaman zorlayıcı oldu. Müziğe hiçbir zaman kavramsal olarak yaklaşmadım. Genellikle şarkı yazmak, önceden var olan bir planı dikkatlice uygulamaktan ziyade, kendini ortaya çıkaran bir heykeli oymak gibi geliyor,” diyor Tamino. “Ancak hayatımdaki son gelişmelerden sonra, kaybettiklerim için metafizik bir sunak inşa etme konusunda muazzam bir dürtü hissettim. Sonuç, zaman zaman eklektik olsa da bugüne kadar yaptığım en uyumlu kayıt gibi hissettiriyor; on şarkının hepsi aynı onurlandırma ve bırakma duygusuyla birbirine bağlanıyor.”

“Every Dawn’s a Mountain”, Tamino’nun 2022 tarihli “Sahar”dan bu yana çıkardığı ilk uzunçalar. Tamino albümle ilgili olarak, “Tıpkı ateşin büyük bir güçle patlayabilmesi gibi, bu şarkıların çoğu da var olma yolunda patlamış gibi görünüyor” diyor ve ekliyor, “Utanmadan ve hiçbir uyarıda bulunmadan dikkatimi çektiler ve günlerimin gidişatını belirlediler. Alev ne kadar hızlı yanarsa yakalaması da o kadar zor olur derler.”

Albümün yayımlanmasının ardından Tamino, Kuzey Amerika’da San Diego, Portland, Seattle, Chicago, Montreal, Brooklyn, Philadelphia ve daha birçok şehirde sahne alacağı bir turneye çıkacak.

Tamino, photo by Nick Ventura

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Tamino “Every Dawn’s a Mountain” şarkı listesi:

“My Heroine”

“Babylon”

“Every Dawn’s a Mountain”

“Sanpaku”

“Sanctuary”

“Raven”

“Willow”

“Elegy”

“Dissolve”

Rollingstone.com

What's your reaction?

tr_TRTurkish