The Cure İlk Albümünün 50. Yıl Dönümünden Sonra 2029’da Emekli Olacak

The Cure’dan Robert Smith, grubunun emekliliği için aklında bir zaman aralığı olduğunu açıkladı. Matt Everitt’in grubun resmi web sitesinde yayımlanan uzun röportajında Smith, The Cure için son planlarının grubun 2028’deki 50. yıl kutlamaları ve 2029’daki ilk albümleri etrafında döndüğünü açıkladı.

Son turne, Smith’in yeni albümleri Songs of a Lost World’ün devamını tamamladıktan sonra “gelecek yıl sonbaharda” başlamayı hedeflediği The Cure’un bir sonraki dünya turuyla başlayacak. Bundan sonra grup, 50. yıl dönümlerine kadar “oldukça düzenli” olarak çalacak ve bu yıl dönümünü de daha önce sözü edilen bir belgesel filmle kutlayacak.

Smith Everitt’e Cidden, ikinci albümü bitirmek zorundayım” diyor. “Önümüzdeki yıl festivallerde çalacaktık ama birkaç hafta önce önümüzdeki yaz hiçbir şey çalmayacağımıza karar verdim. Bir sonraki sahneye çıkışımız gelecek yıl sonbaharda olacak.”

Sözlerine şöyle devam ediyor: “Ancak daha sonra muhtemelen bir sonraki yıl dönümüne kadar, yani ufukta beliren 2028 yıl dönümüne kadar oldukça düzenli bir şekilde çalacağız. 2018’i 2016’nın sonlarında düşünmeye başlamıştım, ‘Bir buçuk yılım var, çok kolay’ diye düşünüyordum. Ama yine de zamanında yetişmeyi başaramadım. Şimdi, 2028, işleri yoluna koymalıyım’ diye düşünmeye başladım; yani [bu] belgesel film ve bunun gibi çeşitli şeyler.”

Smith, “2029’da 70 yaşındayım ve bu ilk Cure albümünün [Three Imaginary Boys] 50. yıldönümü,” diyor ve ekliyor, “Eğer o zamana kadar yaşarsam, bu iş biter. Aradan geçen zamanda, konserler vermeyi yapacağımız şeylerin genel planının bir parçası haline getirmek istiyorum. Bunu çok sevdim; konser verdiğim son 10 yıl grupta olduğum en iyi 10 yıldı. Bu, diğer 30 küsur yılın canına okuyor! Harikaydı.”

Smith, grubun son birkaç yıldır yeni bir albüm olmadan turneye çıkarken bir “özgürlük” duygusu hissettiğini çünkü geniş kataloglarından yararlanabildiklerini de sözlerine ekledi.

“Katalogdan yararlanan canlı bir gruba dönüştük,” dedi. “Konserlere çıkabiliyoruz ve iki saat boyunca 30 şarkı çalabiliyoruz ve her gece tamamen farklı şarkılar çalabiliyoruz.”

The Cure şu ana kadar 2024 yılı için Songs of a Lost World’ün 1 Kasım’daki çıkışına denk gelen bir albüm çıkış konseri ve canlı yayın etkinliği olarak sadece bir tam canlı performans onayladı.

Geçtiğimiz ay nihayet beklenen yeni albümü resmen duyuran ve 26 Eylül’de “Alone” şarkısının stüdyo versiyonunu paylaşan grup, 9 Ekim’de de yeni şarkısı ’A Fragile Thing”i paylaştı.

Robert Smith, photo by Matt Crossick/PA

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Consequence.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish