R.E.M., Black Crowes ve Screaming Trees Üyeleri Süper Grup Silverlites’i Kurdu, İlk Single’ını Paylaştı

R.E.M., The Black Crowes ve Screaming Trees üyeleri, şarkıcı-söz yazarı Joseph Arthur ile birlikte Silverlites adlı yeni bir süper grup kurdu. Grubun ilk single’ı “Don’t Go, Don’t Stay”, 15 Kasım’da yayınlanacak kendi adını taşıyan ilk albümden önce yayınlandı.

Projede vokalde Arthur’un yanı sıra akustik gitarlarda R.E.M.’den Peter Buck, akustik ve elektrik gitarlarda The Black Crowes’tan Rich Robinson ve davul, dik bas, vibrafon ve geri vokallerde Barrett Martin (Screaming Trees, Mad Season) yer alıyor.

“Don’t Go, Don’t Stay”, Arthur’un 2019’da Nashville’de bir otel odasında ilk akustik gitar parçalarını kaydettiği Buck, Robinson ve Martin’in organik enstrümantasyonu üzerine söylediği şarkıyla Silverlites’ın roots-rock sound’unu tanıtıyor.

Barreth Martin Instagram’da “Umarız şarkıları beğenirsiniz, çünkü pandemi yıllarını çeşitli kayıt ve miksaj seansları yaparak geçirdik” diye yazdı ve ekledi: “Günümüzde ve çağımızda sıklıkla unutulan klasik bir şarkı yazma formunu kullandık. Yani, akustik gitarlar (biraz elektro gitar da var), mükemmel vokaller, akılda kalıcı geri vokaller ve ritim bölümünde duygusal bir arka vuruş. Tıpkı bizim gibi eski usul şarkı yazarlığı.”

Silverlites’in kendi adını taşıyan ilk LP’si 15 Kasım’da Sunyata Records aracılığıyla piyasaya çıkıyor. Albümdeki 12 parçanın mühendisliği Seattle stüdyolarının efsane ismi Jack Endino tarafından yapıldı ve miksleri 2021 yılında New York’taki Flux Studios’ta Daniel Sanint ile birlikte gerçekleştirildi.

Joseph Arthur ve Peter Buck daha önce Arthur Buck projesinde birlikte çalışmış ve 2018’de kendi adlarını taşıyan bir albüm yayınlamışlardı.

Aşağıda yeni şarkı “Don’t Go, Don’t Stay”i dinleyebilir, albüm şarkı listesi ve kapak görselini görebilirsiniz.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Silverlites “Silverlites” şarkı listesi:

01. Still Don’t Know You

02. Forever and a Day

03. No One to Follow

04. Don’t Go, Don’t Stay

05. When You’re Around

06. Need to Fly

07. No Time

08. Dark and Magic Sky

09. Looking for a Friend

10. Lifted

11. No More

12. Inside Your Love

What's your reaction?

tr_TRTurkish