Martin Scorsese’nin “Beatles ’64” İsimli Yeni Belgeseli Disney+’a Geliyor

Yapımcı Martin Scorsese ve yönetmen David Tedeschi’nin yeni Beatles belgeseli 29 Kasım’da Disney+’ta gösterime girecek.

“Beatles ’64” isimli film, grubun Şubat 1964’te Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptığı ilk seyahatin belgeselciler Albert ve David Maysles tarafından çekilen ve daha önce hiç görülmemiş görüntülerini içeriyor. Ed Sullivan Show’daki çıkış performanslarının “daha samimi bir perde arkası hikayesini” anlatmayı vadeden film, hayatta kalan Beatles üyeleri Paul McCartney ve Ringo Starr ile yeni röportajlar içeriyor – her ikisi de aynı zamanda ortak yapımcı.

Bu Scorsese’nin ilk Beatles belgeseli değil. 2011’de “George Harrison: Living in the Material World”ü yönetmiş ve gitaristin Liverpool’daki ilk günlerinden Hindistan’a yaptığı seyahatlere uzanan hayatının izini sürmüştü.

Belgeselden bir hafta önce, Meet the Beatles!, The Beatles’ Second Album, A Hard Day’s Night (Original Motion Picture Soundtrack), Something New, The Beatles’ Story (2xLP), Beatles ’65 ve The Early Beatles dahil olmak üzere orijinal mono master kasetlerinden kesilmiş yedi Beatles albümünün yeniden basımını içeren “The Beatles: 1964 U.S. Albums in Mono” başlıklı bir kutu seti yayımlanacak.

“Beatles ’64”, Peter Jackson’ın 2021 tarihli belgesel dizisi “The Beatles: Get Back”i takip ediyor. Bu yılın başlarında, grubun her bir üyesinin Sam Mendes’in yöneteceği ve 2027’de gösterime girecek bir dizi filmde kendi biyografik filmine konu olacağı duyurulmuştu.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

The Beatles in February 1964, photo courtesy of Apple Corps Ltd.

Consequence.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish