Cihan Ölçek ve Cahit Sıtkı Tarancı Buluşması: ”Olmazlara Meylim Var”

Cihan Ölçek, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Cahit Sıtkı Tarancı’nın daha önce hiç bestelenmemiş “Kur’a” adlı şiirini şarkıya dönüştürdü. Sanatçı, Tarancı’nın 1940’larda kaleme aldığı bu şiiri, “Olmazlara Meylim Var” adıyla müzikseverlerle buluşturdu.

Aranjörlüğünü Ozan Sarıboğa’nın üstlendiği “Olmazlara Meylim Var”ın klibi, Cihan Ölçek’in evinde çekildi. Klibin yönetmenliğini Sinan Aruser ile paylaşan Cihan Ölçek, kullanılan görsel tasarımlar aracılığıyla şarkının derinliğini minimal bir şekilde izleyiciye aktarmayı hedefliyor.

Cihan Ölçek, “Olmazlara Meylim Var” hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Cahit Sıtkı Tarancı’nın derin duygular içinde yazdığı dizelerinin müziğimle buluşması benim için büyük bir onur. Anlamsızlığın her geçen gün daha da arttığı bu çağda ben, edebiyata tutunarak nefes alabiliyorum. Ve hâlâ nefes alabiliyorken dünyaya böyle bir şarkı bırakmak istedim. Bu, belki de içten içe sıradanlığa bir karşı duruş, bir anlam arayışının ifadesidir. Derin sancılar içinde tamamladığım ‘Olmazlara Meylim Var’, bana en bütünleştiğim şarkımmış gibi geliyor. Dilerim, bende yarattığı etki dinleyiciye de yansır.”

11 Ekim 2024 itibarıyla tüm dijital platformlarda yerini alan, edebiyatın zarif dokunuşunun melankolik melodilerle buluştuğu “Olmazlara Meylim Var”, dinleyicilere hem duygusal hem de sanatsal bir deneyim sunuyor.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

11 Şubat 1989’da Almanya’da doğdu ve çocukluğundan beri müziğe büyük bir tutku besliyor. 11 yaşında şarkı yazmaya başlayan sanatçı, 16 yaşında kendi kendine gitar çalmayı öğrenip özel derslerle yeteneğini geliştirdi. Ticaret lisesini bitirdikten sonra bankacılık eğitimi aldı ve 2011 yılında Türkiye’ye taşındı. İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun olan sanatçı, bu süreçte şan, solfej ve gitar derslerine devam etti. Multidisipliner bir yaşam süren sanatçı, medya sektöründe çeşitli pozisyonlarda görev aldı ve zaman zaman dizi ve film müziği danışmanlığı yapmaya devam ediyor. Profesyonel müzik kariyerine 2018 yılında başlayan Cihan Ölçek, her yeni şarkısında yeni bir katmanını ortaya çıkarmayı, özüne sadık kalarak yenilenmeyi amaçlıyor.

What's your reaction?

tr_TRTurkish