Dream Theater Yeni Albümü “Parasomnia”yı İlk Single “Night Terror” ile Duyurdu

Dream Theater, on altıncı stüdyo albümleri Parasomnia’nın 7 Şubat’ta dinleyiciyle buluşacağını duyurdu. Albümün çıkış single’ı “Night Terror”un videosu da yayınlandı.

Şarkı, 2009 tarihli Black Clouds & Silver Linings’ten bu yana davulcu Mike Portnoy’un yer aldığı ilk stüdyo kaydı ve yaklaşık 10 dakika uzunluğunda.

Portnoy’un varlığını hemen hissettirdiği şarkı, gitarist John Petrucci’nin ellerinden şarkının ana riff’iyle açılırken, solist James LaBrie’ın yükselen vokalleri ve enstrümantal pırıltılarla grubun hayranlarını tatmin edecek her şeye sahip.

Sekiz parçadan oluşan ve 71 dakika süren “Parasomnia”nın prodüktörlüğünü Petrucci, mühendisliğini James “Jimmy T” Meslin, miksajını ise Andy Sneap üstlendi. Grubun uzun süredir birlikte çalıştığı Hugh Syme bir kez daha çalışmalara katkıda bulundu.

Bu arada Dream Theater, albümün çıktığı gün daha önce duyurulan Kuzey Amerika turnesi için yollara düşecek ve 7 Şubat’ta Philadelphia’da turneyi başlatacak.

Aşağıda yeni şarkı “Night Terror” için Mike Leonard’ın yönettiği performans videosunu izleyebilir, albüm şarkı listesini ve kapak görselini görebilirsiniz.

Dream Theater, photo by Mark Maryanovich

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Dream Theater “Parasomnia” şarkı listesi:

01. In The Arms Of Morpheus

02. Night Terror

03. A Broken Man

04. Dead Asleep

05. Midnight Messiah

06. Are We Dreaming?

07. Bend The Clock

08. The Shadow Man Incident

What's your reaction?

tr_TRTurkish