The Cure Beklenen Albümü “Songs of a Lost World”den Yeni Şarkı “A Fragile Thing”i Paylaştı

The Cure’un 16 yıl sonra ilk yeni şarkısı “Alone” ile geri dönmesinden iki hafta sonra, grup bu kez “A Fragile Thing” isimli yeni single’ı ile karşımızda.

Grubun 2008 tarihli 4:13 Dream’den sonra gelecek ve 1Kasım’da dinleyiciyle buluşacak on dördüncü stüdyo albümleri “Songs of a Lost World”den paylaşılan “A Fragile Thing”, The Cure’un hala formunda olduğunu ispatlar nitelikte.

Robert Smith şarkıya neyin ilham verdiği hakkında şu detaylara değiniyor: “Bu albümün ‘aşk şarkısı’ ama [1989’daki] ‘Lovesong’un aşk şarkısı olduğu gibi bir aşk şarkısı değil” diye söze başladı. “Bence bu aşk ve aşkın en kalıcı duygu olduğu hakkında.”

“En güçlü duygu ve inanılmaz derecede dirençli. Ama aynı zamanda inanılmaz derecede kırılgan.”

Smith şöyle devam ediyor: “Bu paradoksal bir durum, biliyorum ve pek de mantıklı gelmiyor. Ama sanırım ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Bazen bir şeyi yok etme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunuzu hissedersiniz ama yine de onun yok edilemeyeceğini bilirsiniz.”

Şarkının oluşum sürecine de değinen Smith şöyle diyor, “Başlangıçta adı ‘Kill The Sun’ idi ve çok farklı bir şarkıydı ve sanırım bana özgü olan bu şarkıya dönüştü. Ama umuyorum ki diğer insanlarda da yankı bulur çünkü [aşk] evrensel bir şeydir.”

Gelecek albümünün temalarını evrensel tutmaya çalıştığını “Şarkıların çoğu çok kişisel olsa da, sadece benim başıma gelen şeyler değil” diyen Smith yeni şarkı ‘”A Fragile Thing”e yeniden değiniyor: “Bu, gerçekten olmanız gerektiğini düşündüğünüz kişi gibi yaşayamayacağınızla ilgili. Sanırım beni bu şarkıyı yazmaya iten de buydu – kendimle ilgili bu hayal kırıklığı sanırım. Şarkının merkezinde bu vardı.”

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Robert Smith, photo by Barry Brecheisen/WireImage

What's your reaction?

tr_TRTurkish