Batu Akdeniz Hayallerinin Peşinde Sınırları Aştı, Efsane Davulcu Simon Kirke ile Buluştu: “The Reason” Yayında

Türk rock müziğinin en önemli yeni temsilcilerinden Batu Akdeniz, sözü ve müziği kendisine ait iki İngilizce parçası için dünyaca ünlü klasik rock grupları Free ve Bad Company’nin efsanevi davulcusu Simon Kirke ile bir araya geldi ve müziğini sınırların ötesine taşıdı.

Müzik tarihinin en büyük davulcularından Simon Kirke, “The Reason” ve “You Got Me Goin” isimli iki parçada Akdeniz ve grubuna davulda eşlik etti.

New York’ta üç gün boyunca birlikte stüdyoya giren ikiliye Batu Akdeniz’in gitaristi Che Mutko ve ünlü bas gitarist Andy Hess de eşlik etti.

Simon Kirke’ün güçlü, retro rock davulları ve Batu’nun yüksek tonlu rock vokalleri ortaya klasik rock ve modern rock’ın harmanlandığı ‘’The Reason’’ hayallerin peşinden gitmeyi ve tüm zorluklarla mücadele etmeyi anlatıyor.

Simon Kirke: “Batu Akdeniz üstün kalibrede bir sanatçı ve keşke onu yıllar önce tanımış olsaydım

New York’taki ev stüdyosunda Batu’nun bu proje için hazırladığı iki şarkıya davul çalan Simon Kirke, genç sanatçıyı ve grubunu çok başarılı buldu ve bir radyo röportajında Batu’dan ‘’Çok etkileyici bir Türk vokalist ile çalıştım. İsmi Batu Akdeniz ve bence harika yerlere gelecek’’ diye bahsetti.

Şarkıyı dinleyen Bad Company, Lynyrd Skynyrd ve Styx gibi dünyaca ünlü rock gruplarının menajerliğini yapmış Charlie Brusco ise; ‘’Batu gerçek bir yetenek. Yeteneklerini Amerika’da sergilemesi için sabırsızlanın. Biricik Simon Kirke ile birlikte seslendirdiği ‘The Reason’ harika bir şarkı.’’ yorumunu yaptı.

2021 yılının ilk periyodunda, pandemi döneminde kaydedilen şarkılar bu yıl gün yüzüne çıkıyor ve dinleyicinin beğenisine sunuluyor. Bu şarkıların kaydedilme hikayesi, Akdeniz ve Kirke’ün röportajları ve performans klipleri, yarım saatlik bir mini belgesel olarak ayrıca yayınlanıyor.

Batu Akdeniz ve Simon Kirke’i buluşturan ilk parça ‘’The Reason’’ 4 Ekim Cuma günü tüm dijital platformlardaki yerini aldı.

Şarkının bas gitarlarını Aslan İstepanov, gitarlarını ise Umut Er, Che Mutko ve Batu Akdeniz çaldı. Mix koltuğunda yine Umut Er var.

İkili ileride başka projeler için yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Batu Akdeniz, 25 Ekim Cuma günü Holly Stone Beyoğlu’nda (eski adıyla Dorock XL Fitaş) The Reason’i ilk kez canlı olarak çalacak. 2025 yılında çıkacak yeni albümünden çıkacak parçaların da çalınacağı tüm konser daha sonra yayınlanmak üzere kaydedilecek.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

What's your reaction?

tr_TRTurkish