Martin Scorsese iki filmi iptal etmesine rağmen emeklilik söylentilerini yalanladı

Akademi Ödüllü yönetmen Martin Scorsese son iki filminin yapımını durdurmasına rağmen emekliliğe yaklaştığı yönündeki söylentileri yalanladı.

Killers of the Flower Moon‘un başarısının ardından 81 yaşındaki film yapımcısı iki uzun metrajlı film geliştirmeyi planladı. İlki efsanevi şarkıcı Frank Sinatra’nın hayatı ve zamanları hakkında bir biyografik filmdi ve diğeri ise Shūsaku Endō’nun 1973 tarihli aynı adlı kitabının uyarlaması olan The Life of Jesus‘dı. Scorsese’nin din temalı filmlere ilk girişimi bu değil. 1988’de Nikos Kanzantzakis’in romanından esinlenerek başrolde Willem Dafoe’nun yer aldığı bir oyuncu kadrosuyla The Last Temptation of Christ‘ı yaratmıştı.

Sinatra biyografisinde Leonardo DiCaprio’nun da yer alacağı söylentisi vardı, ancak resmi olarak hiçbir şey doğrulanmadı. Scorsese’nin yirmi yıldan uzun süredir şarkıcının hayatına ve kariyerine dayanan bir film yapmakla ilgilendiği biliniyor ancak film The Life of Jesus‘a benzer gecikmelerle karşılaştı ve ikisi de süresiz olarak rafa kaldırıldı.

Emekliliğe yaklaştığı söylentilerine yanıt veren Scorsese bu konudaki her türlü iddiayı reddetti ve sektörde kalacağını söyledi. İtalya’daki Sinema Müzesi’nde düzenlenen bir basın toplantısında The Hollywood Reporter’a “Sinemaya kesinlikle veda etmiyorum, hala yapmam gereken çok film var ve Tanrı’nın bana onları yapma gücü vermesini umuyorum” de.

Scorsese ilk olarak 2000 yılında, başrolde John Travolta’yı oynatmayı planladığı bir Sinatra biyografisi yapmak istedi. Bu yıl ise proje üzerinde çalışmaya devam ettiği düşünülüyordu ve DiCaprio’nun da dahil olduğu yönünde söylentiler vardı. Ancak proje bir kez daha durduruldu ve yönetmenin yakın gelecekte projeyi yeniden ele alma planlarına devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Scorsese’nin bir sonraki projesinin ne olduğu da belirsizliğini koruyor. Ancak Mart ayında, yönetmenin Fox Nation’da yayınlanması planlanan belgesel dizisi The Saints’te yer aldığı ortaya çıktı. Scorsese, sekiz bölüm boyunca azizliğe başarıyla ulaşan sekiz erkek ve kadının yolculuğunu takip edecek. Akademi Ödüllü yönetmen, belgesel dizisine ev sahipliği yapmanın yanı sıra, aynı zamanda anlatım da yaptı ve yönetici yapımcılığı üstlendi.

Scorsese bir açıklamasında The Saints hakkında şunları söyledi: “Hayatımın çoğunu azizlerin hikayeleriyle yaşadım, onların sözleri ve eylemleri hakkında düşündüm, yaşadıkları dünyaları, karşılaştıkları seçimleri, oluşturdukları örnekleri hayal ettim.”

FAR OUT MAGAZİN

What's your reaction?

tr_TRTurkish