Al Pacino Neredeyse Ölümle Burun Buruna Geldiğini Açıkladı: “Nabzım Atmıyordu”

Al Pacino 2020 yılında COVID-19 nedeniyle neredeyse ölüyordu, öyle ki geçici olarak nabzını kaybetti.

84 yaşındaki aktör, yeni anı kitabı Sonny Boy’un yayınlanmasından önce New York Times’a verdiği bir röportajda bu deneyimden bahsetti.

“Olan şuydu, kendimi alışılmadık bir şekilde iyi hissetmiyordum. Sonra ateşim çıktı ve susuz kalmaya başladım. Bu yüzden bana sıvı vermesi için bir hemşire buldum. Evimde oturuyordum ve gitmiştim. İşte böyle. Nabzım atmıyordu,” diye anlatıyor Pacino.

“Birkaç dakika içinde ambulans evimin önündeydi. Oturma odasında yaklaşık altı sağlık görevlisi, iki de doktor vardı ve üzerlerinde uzaydan gelmiş gibi görünen kıyafetler vardı. Gözlerinizi açıp bunu görmek şok ediciydi. Herkes etrafımdaydı ve şöyle diyorlardı: ‘O geri döndü. O burada.”

Ölüme yakın deneyiminin kendisinde herhangi bir “metafizik dalgalanma” yaratıp yaratmadığı sorulduğunda Pacino şu itirafta bulundu: “Aslında yarattı. Beyaz ışık ya da başka bir şey görmedim. Orada hiçbir şey yok. Hamlet’in dediği gibi, ‘Olmak ya da olmamak’; ‘Hiçbir yolcunun geri dönmediği keşfedilmemiş ülke’. Ve iki kelime söyler: “Artık yok. Artık yoktu. Sen gittin. Hayatımda bunu hiç düşünmemiştim. Ama aktörleri bilirsin: Bir kere öldüm demek kulağa hoş geliyor. Artık olmadığında ne olur?”

Pacino yaşlandıkça ölüme bakış açısının değiştiğini de kabul etti. “Bu sadece bir yol,” diye belirtti. “Bunu ben istemedim. Birçok şeyin geldiği gibi bu da geldi.”

Pacino son olarak Johnny Depp’in yönettiği ve İtalyan sanatçı Amedeo Modigliani’yi konu alan biyografik film Modì, Deliliğin Kanadında Üç Gün’de rol aldı. Yeni anı kitabı Sonny Boy 15 Ekim’de yayınlanacak.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

consequence.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish