U2, “How to Dismantle an Atomic Bomb” 20. Yıl Yeni Baskısı ve Ona Eşlik Edecek Gölge Albümün Duyurusunu Yaptı

U2, “How to Dismantle an Atomic Bomb”un 20. yıldönümü için yeniden basılacağını ve bu albüme orijinal kayıt oturumlarından daha önce yayınlanmamış şarkıların yer aldığı “How to Re-Assemble an Atomic Bomb” adlı bir “gölge albümün” eşlik edeceğini duyurdu.

Bu iki albüm 22 Kasım’da dijital olarak, How to Re-Assemble ise 29 Kasım’da tek başına fiziksel olarak yayınlanacak.

How to Re-Assemble, 2000’lerin başındaki kayıt oturumlarından seçilen 10 şarkıdan oluşuyor. Beş tanesi daha önce yayınlanmamış: “Treason,” ‘Evidence of Life,’ ‘Country Mile,’ ‘Happiness,’ ve ‘Luckiest Man in the World,’ sonuncusu ‘Mercy’ çalışma adıyla internete sızdı. Kalan parçalar “Picture of You (X+W)”, “I Don’t Wanna See You Smile”, “Are We Gonna Wait Forever?”, “Theme from The Batman” ve “All Because of You 2” ise albüm için yeniden düzenlendi.

“Country Mile” ve ‘Picture of You (X+W)’ parçalarını aşağıda dinleyebilirsiniz.

The Edge yaptığı açıklamada, “How to Dismantle an Atomic Bomb için yapılan oturumlar grup için çok yaratıcı bir dönemdi, stüdyoda pek çok şarkı fikrini keşfediyorduk” diyor. “Erken dönem müzik etkilerimizi yeniden gözden geçirmek için ilham aldık ve babasının ölümünü işlemeye – parçalamaya – çalışan Bono için derin bir kişisel iç gözlem zamanıydı.”

Sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu yıl dönümü baskısı için kişisel arşivime girip yayınlanmamış mücevherler olup olmadığına baktım ve turnayı gözünden vurdum. Bize gerçekten hitap eden on tanesini seçtik. Her ne kadar o zamanlar bu şarkıları bir kenara bırakmış olsak da geriye dönüp baktığımızda bu şarkıların albümde yer alabileceğine dair ilk içgüdülerimizde haklı olduğumuzu anlıyoruz.”

The Edge, How to Re-Assemble’ı “keşfetmenin o ham enerjisini, müziğin içgüdüsel etkisini, sonik bir anlatıyı, zamanda bir anı, bir odada birlikte çalan dört müzisyenin keşif ve etkileşimini… bu saf U2 damlası” olarak tanımlayarak bitirdi.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

What's your reaction?

tr_TRTurkish