‘Maksimum Potansiyel’: Quentin Tarantino’nun adının geçtiği ilk proje bir egzersiz videosuydu

Tarih Quentin Tarantino’yu ilk uzun metraj filmi Reservoir Dogs’ın Ocak 1992’de prömiyerini yapmasından sonra Sundance Film Festivali’nde fırtına gibi estirip hızla yükseldiğini hatırlama eğilimindedir. Yerleşik kalıpları altüst etmesi, keskin diyalogları ve doğuştan gelen tür heyecanlarıyla yazar ve yönetmenin parlak bir geleceği olduğu açıktı. Elbette ikinci filmi Pulp Fiction Amerikan bağımsız sinemasının manzarasını tamamen değiştirdiğinde bu vaadi yerine getirecekti.

İki modern suç klasiğinin ve True Romance ve Natural Born Killers’ın senaryolarının sorumlusu olarak birdenbire ortaya çıkmış değildi Tarantino. Hollywood yapımı bir yapımda ilk kez adının geçtiği yer Dolph Lundgren’in ev egzersiz videosu Maximum Potential’dı

Rocky IV sonrası gelen şöhretinden yararlanan İsveçli, özellikle Jane Fonda’nın çok para kazandığı pazardan pay kapmaya çalıştı. “Vücut şekillendirme, boks, gölge, boks, koşma, ip atlama, yoga, dövüş sanatları ve daha fazlasını” içeren “çeşitli ve kapsamlı bir kişisel egzersiz” olarak satılan Maximum Potential, zihinsel egzersiz arayanlar için stres yönetimi tekniklerini bile gösteriyordu.

Tarantino’nun 1987’de bitmemiş amatör komedisi En İyi Arkadaşımın Doğum Günü‘nden bir yıl önce yayınlanan, geleceğin iki kez Akademi Ödülü sahibi ve etkili film yapımcısının bir endüstri yapımında ilk kez adının geçtiği ve Roger Avary, Ron Hayes ve Jerry Martinez ile birlikte yapım asistanı olarak listelendiği videoydu bu.

En azından bu bir adımdı, ancak Tarantino işin daha gösterişli veya daha göz alıcı tarafına tam olarak maruz kalmamıştı. Empire’a “Venice Beach’e gittiğimi hatırlıyorum ve Dolph Lundgren’in egzersizlerini yapacağı çimenli bir alan vardı, arkasında onu takip eden insanlar vardı” dedi. “Ve bu küçük çimenlik alanda sadece bir dönüm köpek pisliği vardı.”

Görevlerinin bir parçası olarak Tarantino kaka temizlemek zorundaydı ve büyük bir yönetmen olduğunda ve köpek dışkısıyla kaplı bir yerde çekim yaptığında Maximum Potential’ı unutmayacağına ve aynı işi yapmakla görevlendirilen insanlarla birlikte hemen işe koyulacağına dair kendine yemin etti.

Gerçekten de sözünün eri bir adamdı: “Bir kürek aldım ve birkaç kepçe yaptım” diye hatırladı Pulp Fiction’da verdiği sözün kendisini rahatsız ettiğini. “Ödenecek bir borcum vardı.”

What's your reaction?

tr_TRTurkish