Haftanın Vizyon Filmleri – 27 Eylül 2024

Bu hafta sinema salonlarından vizyona giren filmlerin detaylı bilgilerine Rotka’dan ulaşabilirsiniz

Megalopolis

Yönetmen: Francis Ford Coppola
Oyuncular: Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Adam Driver

Yeni Roma Şehri değişmek zorundadır. Dahi bir mimar olan Cesar Catalina, ütopik, idealist bir gelecek hayali kurmaktadır. Karşısında ise bitmek bilmeyen hırsı, çıkarları ve partisine düşkünlüğüyle bilinen Belediye Başkanı Franklyn Cicero vardır. Belediye Başkanı’nın kızı Julia Cicero ise ikisinin arasında kalmıştır. Cesar’a olan sevgisi ile inançlarına olan sadakati arasında seçim yapmak zorunda kalması, insanlığın nasıl bir gelecek hak ettiği konusunda bir seçim yapmasını gerektirir.

Bir Gece

Strangers by Night

Yönetmen: Alex Lutz
Oyuncular: Karin Viard, Alex Lutz, Jérôme Pouly

Bir gece, kalabalık Paris metrosunda bir adam ve bir kadın trene binerken tesadüf eseri karşılaşır. Hararetli bir şekilde tartışırken, çevredeki yolcuların bakışları altında, aralarındaki kıvılcım karşılıklı bir arzuya dönüşür ve ikili geceyi birlikte, yarın yokmuş gibi geçirmeye karar verir. İki yabancı, yıldızlarla dolu gökyüzünün altında, bir partiden diğerine geçerken vedalarını erteleyerek gezinirler. Gün doğduğunda tekrar birer yabancı olacaklardır.

Joker (2019)

Yönetmen: Todd Phillips
Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Joaquin Phoenix’in başrolünde olduğu Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in, zihninin psikolojik olarak yavaş yavaş tekinsiz sulara yelken açmasıyla bildiğimiz anlamıyla Joker karakterine dönüşümünü konu ediniyor.

Diriliş Adası

Rebirth Island

Yönetmen: Aysulu Onaran
Oyuncular: Malika Baygubenova, Aleksey Shemes, Vlad Bukatkin

Film, gizemli bir adada biyolojik silahlar için yapılan deney ve çalışmalar esnasında tesadüfen bulduğu gizli bir savaş silahının kullanılmasını engellemeye çalışan CIA ajanı ve esir askerlerin mücadelesini anlatıyor.

Gelecek Yıl Aynı Yerde

This Time Next Year

Yönetmen: Nick Moore
Oyuncular: Sophie Cookson, Golda Rosheuvel, Lucien Laviscount

Minnie ve Quinn, yılbaşında Londra’daki aynı hastanede tam bir dakika arayla doğdular. Hayatları birlikte başlayabilir ama ikisinin dünyaları bundan daha farklı olamaz. 30 yıl sonra kendilerini yılbaşı gecesi aynı şehirde yeniden bir arada bulurlar. Belki aşka bir şans vermenin zamanı gelmiştir.

a beautıful dream

güzel bir rüya

Yönetmen: Alper Kamber
Oyuncular: Meryem Uzerli, Mert Nayır, Yiğit Nayır

Güzel Bir Rüya, bir film yıldızına gönlünü kaptıran iki çocuğun hikayesini konu ediyor. Alper ve İlker, küçük bir kasabada yaşayan iki arkadaştır. İki küçük çocuğun kalbini, film yıldızı Meryem’e kaptırır. Meryem’e aşık olan çocuklar, ona ulaşmak için Samun/Ladik’ten İstanbul’a uzanan zorlu bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk, kendileri, aileleri ve kimlikleriyle ilgili yeni bir anlayış kazanmalarını sağlayacaktır.

Angry Birds Filmi 2

The Angry Birds Movie 2

Yönetmen: Thurop Van Orman

Bir türlü uçamayan angry birds ve entrikacı yeşil domuzcuklar “Angry Birds Filmi 2”de güçlerini biraraya getiriyorlar! Kuşların ve Domuzların Adası’nı tehlikeye sokan yeni bir tehditin çıkması üzerine Red, Chuck, Bomb ve Mighty Eagle Chuck’ın kız kardeşi Silver’ı da aralarına alırlar. Kuşlar aynı zamanda domuz Leonard, onun asistanı Courtney ve tekno domuz Garry ile bir süper takım kurmaya çalışırlar. Böylece evlerini kurtarma pahasına çok da sağlam olmayan bir işbirliğine imza atarlar.

Kuzugiller ve Uçuş Hayali

Yönetmen: Meisam Hosseini, Hossein Saffarzadegan

Woolina uçmayı hayal eden genç bir koyundur ancak yalnızca kuşların uçak uçurmasına ve göklerde uçmasına izin verilen bir dünyada yaşamaktadır. Dünya ve babası ona karşıyken Woolina ve arkadaşları, en sevdiği kahraman karakter Süper Baykuş’un izinden gider, Woolina ve arkadaşları bir uçuş okuluna katılır ve hayatlarını sonsuza dek değiştirecek yarışa katılmak için her şeye rağmen mücadele başlarlar.

Meşru Gayrimeşru

Yönetmen: Ömer Kaydı
Oyuncular: Kemal Uçar, Şahin Sarsu, Erkan Can

Film, tüm parasını telefon dolandırıcılarına kaptıran hukuk profesörü Erdem Kuş’un parasının peşine düşmesiyle birlikte gelişen olayları takip ediyor.

Azrail

Azrael

Yönetmen: E.L. Katz
Oyuncular: Samara Weaving, Vic Carmen Sonne, Nathan Stewart-Jarrett

Artık kimsenin konuşmadığı bir dünyada, kadınların liderliğindeki bir topluluk, hapisten kaçan Azrail adında genç bir kadının izini sürer. Tekrar yakalandığında kötü niyetli bir ruha karşı savaşmak için kurban edilmesi gerekecektir.

Şirinler: Kayıp Köy

Smurfs: The Lost Village

Yönetmen: Kelly Asbury

Tamamıyla animasyon olan yepyeni bir ŞİRİNLER filmi geliyor; Gizemli bir harita, Şirine’yi ve onun en yakın arkadaşları Gözlüklü Şirin, Sakar Şirin ve Güçlü Şirin’i sihirli varlıklarla dolu yasak ormanda, gizemli kayıp köyü, kötü Büyücü Gargamel’den önce bulmak için heyecanlı ve esrarengiz bir yarışın içine sokar. Tümüyke aksiyon ve macera dolu ŞİRİNLER: KAYIP KÖY. Filminde, Şirinler, Şirin dünyasının gelmiş geçmiş en büyük sırrını keşfetmek için maceraya atılıyorlar.

Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

Yönetmen: Genndy Tartakovsky

Mavis, lüks bir canavar gemisinde bir aile yolculuğu ayarlayarak Dracula’ya sürpriz yapar. Tatil sayesinde Dracula otelden başını kaldırıp biraz nefes alabilecektir. Dracula’nın arkadaşları da bu geziye katılmaya karşı koyamaz. Canavarlar, canavar voleybolundan devasa büyüklükteki büfelere ve egzotik gezilere kadar gemi gezisinde sunulan tüm eğlencelerle günlerini gün ederler. Fakat işler Dracula’nın geminin ilgi çekici ancak tehlikeli kaptanına aşık olmasıyla birlikte değişir. Aile, arkadaşlar ve tomurcuklanan bir romantizmi dengede tutmak, en güçlü vampir için bile çok fazla olabilir…

Tan Vakti

Yönetmen: Süleyman Karadağ
Oyuncular: Ali Sürmeli, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Melda Arat

Bölgede görev yaptıktan sonra elim bir olayda şehit olan Meriç’in babası Muzaffer komutanın vasiyeti üzerine öğretmen olarak geldiği bölgede bulunan horan köyünde okulun kapalı olması köyün büyük kısmı göç edip gitmesi Meriç öğretmeni kara kara düşündürürken Remzi ustanın devreye girmesiyle okul tadilatla yenilenir.. Bölgede eğitime karşı olan Şatıroğlu aşireti lideri Reşit ağa ne kadar engel olmayı denese de hasım olduğu Seyithan aşireti önünde engeldir. Alişir başına buyruk biridir. Meriç öğretmenin varlığı onu oldukça rahatsız etmektedir. Remzi’nin kızı Hazan’a olan ilgisi olayları daha da tırmandırır.

Fussilet

Yönetmen: Ogan Şenyolcu
Oyuncular: Yalın Tarhan, Cengizhan Alphan, Melis Aslan

Selin ve Ece kardeştir. Selin kardeşi Ece’yi ne kadar sevse de Ece’nin doğumu sırasında annelerini kaybettikleri için Ece’ye kin tutmaktadır. Bu kin Selin’in içinde hiç bitmemiştir. Selin Ece’den kurtulmanın bir yolunu bulmuştur ama bulduğu bu yol onu felakete sürükleyecektir.

Büyücü

Yönetmen: Arkın Aktaç
Oyuncular: Bülent Arat, Çağla Kıvrık, Duru Demirhan

Büyücü, görev için gittiği cinayet mahalliyle ilgili halüsinasyonlar gören bir polisin hikayesini konu ediyor.

Meraklı Kedinin 10 Yaşamı

10 Lives

Yönetmen: Christopher Jenkins

Şımarık ve bencil bir kedi olan Beckett, ne kadar şanslı bir hayata sahip olduğunun farkında değildir. Dünyadaki arıları kurtarmak için deneyler yapan, tatlı ve çalışkan sahibi Rose’un aksine Beckett’ın hayatı sadece yiyerek ve yatarak geçmiştir. Bir gün 9.canını da kaybedince, eski hayatına geri dönebilmek için yeniden şans ister. Sempatikliği sayesinde bunu başarır, dünyaya geri döner ancak her seferinde farklı bir hayvan olarak.

Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir

Big Trip 2: Special Delivery

Yönetmen: Natalya Nilova, Vasiliy Rovenskiy

Mic Mic, tavşan Oscar, panda ve leylek Karl ile birlikte, küçük bir ayı yavrusunu uzaklardaki bir ormanda ailesine teslim etmek için sürprizlerle dolu bir yolculuğa çıkarlar.

Arıcı: Ölüm Kovanı

The Beekeeper

Yönetmen: David Ayer
Oyuncular: Josh Hutcherson, Jason Statham, Jeremy Irons

Eski bir ajan olan Adam Clay, değer verdiği insanların bir dolandırıcılık planına kurban gitmesi üzerine intikam almaya karar verir. Dolandırıcıların daha büyük bir amaca hizmet ettiğini öğrenen Clay, bu işin kökünü kazımadan asla durmayacaktır. Fakat dolandırıcıların bilmediği şey, Adam Clay’in eski bir “Beekeeper” ajanı olduğu ve amacına ulaşana kadar kimsenin onu durduramayacağıdır.

*içeriğin hazırlanmasında paribucineverse.com sitesinden faydalanılmıştır.

What's your reaction?

tr_TRTurkish