Uriah Heep Veda Turnesini Duyurdu: “Mümkün Olduğu Kadar Çok Yerde Çalmak Niyetindeyiz”

İngiliz progresif rock efsaneleri Uriah Heep 2025 yılında uzun bir veda turnesine çıkacak. Önümüzdeki şubat ayında başlaması beklenen turne yaklaşık iki ya da üç yıl sürecek ve dünyanın her yerinde performanslar içerecek.

Gitarist Mick Box bir video mesajı yayınlayarak şunları söyledi “Önümüzdeki yıl grubun kuruluşunun 55. yılı olduğuna kim inanabilir ve bu çok şaşırtıcı. Birçoğunuzun en başından beri bizimle birlikte olduğunu biliyorum ve bunun için size teşekkür ediyoruz. Bu bizim için dünyalara bedel.”

“Ne yazık ki, önümüzdeki yıl ‘Sihirbazın Vedası’ başlığı altında tüm dünyayı dolaşmaya son verme kararı aldık. Aslında, ‘Sihirbazın Vedası’” diye devam etti. “Önümüzdeki iki ila üç yıl boyunca mümkün olduğunca çok yerde çalmayı ve hepinizi son bir kez görmeyi planlıyoruz. Konser vermeye devam edeceğiz ama bunlar festivaller, hafta sonları ve benzeri şeylerle sınırlı olacak. Ancak turne tarihleri Şubat 2025’ten itibaren duyurulacak. Hepinizi orada görmeyi umuyoruz.”

Uriah Heep’i bu kadar uzun süre ayakta tutan şeyin ne olduğuna ilişkin olarak Mick Box şunları söyledi: “Bence bizi devam ettiren tek şey, tek bir kelime – buna tutku deniyor. Ve eğer yaptığınız işe tutkuyla bağlıysanız, eninde sonunda başarırsınız.”

Grubun 25. stüdyo albümü “Chaos & Colour”, Ocak 2023’te Silver Lining Music aracılığıyla yayımlandı. Albümün kayıtları 2021 yazında Londra’daki Chapel Stüdyoları’nda, Jay Ruston (Anthrax, Corey Taylor, Black Star Rıders) yönetiminde gerçekleştirildi.

Uriah Heep’in şu anki kadrosunda Mick Box ile birlikte solist Bernie Shaw, basçı Dave Rimmer, davulcu Russell Gilbrook ve klavyeci Phil Lanzon yer alıyor.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Blabbermouth.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish