Duff McKagan: “Daha Fazla Yeni Guns N’ Roses Müziği Var, Er ya da Geç Gelecek”

Polonya’nın Pełna Kulturka gazetesine verdiği yeni bir röportajda, üçüncü solo stüdyo albümü 2023 tarihli “Lighthouse”u desteklemek üzere bir turneye çıkmaya hazırlanan GUNS N’ ROSES basçısı Duff McKagan’a yeni solo projeler üzerinde çalışıp çalışmadığı soruldu.

“Sanırım Dublin’de turneye başladığımız gün [30 Eylül’de] yeni bir şarkı yayımlayacağım – bir B-side ile birlikte. Hala bu şekilde düşünüyorum – B yüzü olan bir single; her ne kadar şimdi dijital ve diğer şeyler olsa da, sadece daha fazla materyali kullanılabilir hale getiriyorsunuz. Birkaç hafta içinde çıkacak birkaç şarkım var. Diğer bir albümüm de şarkı açısından tamamen hazır. O albüm elimizde. Onu ne zaman yayımlayacağımı bilmiyorum çünkü yakında daha fazla GUNS müziği gelecek. Bu yüzden GUNS bir şeyler yaparken albüm çıkarmak istemiyorum. Tüm bu işleri kademelendirmeye çalışıyorum. Yani o albüm ne zaman çıkar, bir sonraki albüm ne zaman çıkar, bilmiyorum. Aynı anda üç albüm çıkarabilirim ama bu çok fazla olur.”

Tek başına single’lar yerine uzun metrajlı albümler yayımlamanın kendisi için hâlâ önemli olup olmadığı sorusuna ise Duff şu yanıtı veriyor:

“Evet, öyle. Bana göre, ve bundan asla vazgeçmeyeceğim, benim yetişme tarzım bu. Albümleri A tarafından, birinci şarkıdan dinlersiniz, çevirirsiniz, sonuna kadar dinlersiniz. Ve bu plaklar hayatınızın film müzikleri haline gelirdi. Plaklara bakarsınız, ambalajına, nerede kaydedildiğine ve tüm bu şeylere bakarsınız. Plakların gerçek anlamda geri geldiğini görmek benim için gerçekten çok güzel. Kızım da artık albümlere bakıyor, “Vay canına, şuna bak.” diyor. Bu sadece iPhone ekranınızdaki küçük bir şey değil, plak kapağı gibi küçük bir şey… Sanat çalışmaları yapıyoruz ve bunların hepsi benim için önemli. Hala bir albümle bir hikaye anlatmayı seviyorum. Ve ‘Deniz Feneri’ de farklı değildi. ‘Lighthouse’ şarkısıyla başlıyor ve sizi bu yolculuğa çıkarıyor. Sizi ‘I Just Don’t Know’ şarkısında sonlandırıyor, yani sırada ne var diye düşündürüyor. Bu yüzden hoşuma gitti. Şarkının ortasında umut var, ‘Hope’ adında gerçek bir şarkı var. Sözlerde lirik olarak inişler ve çıkışlar var. Bu yüzden benim için önemli. Kim ne düşünürse düşünsün ben her zaman albüm çıkaracağım. Ve insanlar plağı seviyor gibi görünüyor. Plakta iyi iş yapıyorum, çünkü umurumda. Test baskılarında plağın iyi ses vermesini sağlıyorum ve plağın masteringini yapmak ve tüm bu şeyleri yapmak benim için önemli.”

Guns N’ Roses, Şubat 2022’de “Hard Skool” adlı dört şarkılık bir EP yayınladı. Bu çalışma, grubun 2021’de yayımladığı iki yeni şarkı “Hard Skool” ve “Absurd”un yanı sıra “Don’t Cry” ve “You’re Crazy”nin canlı versiyonlarını içeriyordu.

McKagan ve gitarist Slash 2016’da Axl Rose ile yeniden bir araya geldi ve o zamandan beri “Absurd”, “Hard Skool”, “Perhaps” ve “The General” gibi birkaç bağımsız single yayımladı ancak yeni bir uzunçalar hakkında herhangi bir duyuru yapmadı.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Blabbermouth.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish