Hırvatistan’ın Krka Milli Parkı’nın Kalbindeki Visovac Manastırı’nı keşfedin

On dördüncü yüzyılda, bir grup Augustinian keşiş Hırvatistan’daki bir gölün ortasındaki ıssız bir adaya bir manastır inşa etti. Krka Milli Parkı’nda bulunan Visovac Manastırı, muhteşem dini ve din dışı eserler sergileyen küçük ama büyüleyici bir müzeye de sahip olan görülmeye değer bir yer. Ağaçlarla çevrili Visovac Manastırı’na yalnızca tekneyle ulaşılabiliyor. Manastırın uzak konumu ziyaretçilere heykeller ve palmiye ağaçlarıyla dolu bir bahçeyi keşfedebilecekleri, Ezop Masalları’nın orijinal bir Ortaçağ kopyasını görebilecekleri ve Visovac Gölü’nün ve çevredeki manzaranın muhteşem manzarasının tadını çıkarabilecekleri yenileyici bir alan sunuyor. Visovac Manastırı’nın içi süslü freskler, mumlar ve İsa’ya adanmış türbelerle kaplı.

 depositphotos.com

Ziyaretçiler küçük bir ücret karşılığında yakındaki Stinice, Remetic ya da Skradinski Buk’tan Visovac Manastırı’na feribotla gidebilir. Krka Milli Parkı’nda yakındaki Skradinski Buk ve Roski Slap şelalelerine geziler de içeren tekne turları var.

depositphotos.com

Krka Masal Köyü, Krka Milli Parkı’na çok yakın olan Skradin’de balkabağı ve kale şeklindeki konaklama yerleri sunuyor. Ziyaretçiler Visovac Manastırı’nı keşfederek meditatif bir gün geçirebilir ve ardından iyi bir gece uykusu için Krka Fairytale Village’daki mantar şeklindeki bir kulübede geceleyebilir.

 depositphotos.com

Lokasyon: Google Maps

kapak fotoğrafı: depositphotos.com

unusualplaces.org

    What's your reaction?

    tr_TRTurkish