Necessary Illusion’ın İlk Teklisi “Acılarımız Üstüne Cenneti Kuranlara”ya Yeniden Kulak Veriyoruz

İstanbullu sanatçı Alper Erkut’un “Necessary Illusion” personası ile yayınlanacak debut albümüne ait ilk tekli “Acılarımız Üstüne Cenneti Kuranlara” ile geçen mayıs ayında bizlerle olmuştu. Şimdi şarkıya yeniden kulak verirken, Alper Erkut’un “Necessary Illusion”a uzanan üretim sürecine de bir göz atıyoruz.

Alper Erkut, İstanbul’un Anadolu yakasında büyüdü. 20 yılı aşan kariyerinde hem müzisyen hem de organizatör olarak pek çok projeye katkıda bulundu. Kendi kendine davul çalmayı ve vokal yapmayı öğrenen Erkut, henüz 15 yaşındayken ilk grubu olan Noisy Sins of the Insect’e katıldı. Avrupa ve Amerika’dan pek çok albüm çıkaran grup, Last.fm ve Myspace üzerinden yüksek dinlenme sayılarına ulaşarak “Screamo” tarzının kült gruplarından biri haline geldi. Byzantion Records & Music Shows projesinin kuruculuğunu üstlenen Erkut, 2000’lerin ortalarına doğru Analena, Sugartown Cabaret, Birds In Row, Celeste, Sheer Mag, Tottoro, Nine Eleven, Hexis, King Salami & Cumberland Three, Ten Volt Shock, Haossaa, The Raws, The Kilink, Palmiyeler, Brek, Islandman, Eskiz, Ağaçkakan, Tampon, Cemiyette Pişiyorum gibi pek çok yerli ve yabancı gruba konser düzenledi. Bu süre içerisinde Stevan Flipovic, Circuits Made Flesh, Lost in Bazaar gibi pek çok müzik grubunda canlı performanslara devam etti ve pek çok albüm kaydetti.

2012 yılında arkadaşı Paul Benjamin Osterlund ile Foton Kuşağı isimli rock grubunu kurdu. İlk albümlerini kaydettikten hemen sonra, aralarında Amsterdam, Kiel, Hamburg, Berlin, Bonn, Köln, Paris, Le Havre, Caen, Utrecht, Emmen, Tillburg gibi şehirlerin bulunduğu 12 konserden oluşan Batı Avrupa turnesini organize etti. Avrupa’nın en önemli festivallerinden biri olan Incubate Fest’de Gang of Four, Built to Spill, Shonen Knife, Cocorosie, Balmorhea, Jesu, Still Corners, A Place to Bury Strangers, The Black Heart Rebellion, Barn Owl, Tim Hecker, Doom, Mayhem, Psychic Ills, Anna von Hausswolff, Josef van Wissem, Mum, And So I Watch You From Afar, Dead Meadow gibi grup/müzisyenler ile aynı organizasyonda yer aldı. Bu süre içerisinde Plaj, Indefinite Time Period, Tecelli, Robotat, Holistic Tsunami (Robin) gibi gruplarda ve sayısı belirsiz pek çok yan projede müzik çalışmalarını sürdürdü, yaklaşık 5 sene boyunca 150’den fazla canlı performans sergiledi ve birçok albüm kaydetti, 12 adet festival düzenledi.

Bir süredir üzerinde çalıştığı solo albümü için sanatçı personası “Necessary Illusion” kapsamında, bestelerinde davul ve vokalleri kendisi kaydederken, şarkıların miksaj aşamasında pek çok düzenlemeye katkıda bulundu. Durmaksızın değişip gelişen müzik zevki aracılığıyla evrimleştirdiği, kasvetli ve sonik ses estetiğine dayalı melankolik manzara niteliğini somutlaştıran aygıtını kimi zaman 70’lerin psikedelik rock müziğine ait kaleydoskopik betimlemeleri ile, kimi zaman ise 80’lerin tekinsiz synth öğelerinin gizemli melodileri eşliğinde sentezledi. Yüksek perdeli sıradışı vokallerin şeytani dinamizmini bu sentezin belirleyici faktörü haline getirmeyi amaçlayan Erkut, kişisel sularda yüzme eğiliminde ısrarcı olduğunu bağımsız bir duruş ile ifade etme noktasında ısrarcı.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

What's your reaction?

tr_TRTurkish