Bryan Adams, KISS’in ‘Creatures Of The Night’ Albümü İçin Nasıl Şarkı Yazdığını Anlattı

SiriusXM’in “Trunk Nation With Eddie Trunk” programına 3 Eylül’de katılan Bryan Adams, 80’lerde KISS’in ‘Creatures Of The Night’ albümü için Jim Vallance ve KISS’ten Gene Simmons ile birlikte yazdığı iki şarkı hakkında konuştu:

“21 yaşındaydım ve ‘You Want It, You Got It’ adlı albümümü yayımlamıştım. O zamanlar prodüktör olan Michael James Jackson adında bir adam beni aradı ve ‘Hey, albümünü çok beğendim. Aslında KISS grubuyla çalışıyorum. Onlarla birlikte ya da onlar için birkaç şarkı yazmak ister misin? Ben de ‘Evet’, Ne? Bu gerçek mi?’ dedim. O da ‘Evet’ dedi. Böylece beni Los Angeles’a uçurdular ve Gene Simmons, Paul Stanley ve o zamanlar davulcu olan Eric Carr ile tanıştım. Her biriyle ayrı ayrı oturdum ve her biriyle şarkı yazdım. Paul ve Eric ile bir şarkı yazdım. Gene ile hiçbir şey yazmadım ama Gene’in gerçekten çok iyi bir bassline’ı vardı ve onu kasetçalarıma kaydettim.”

“Vancouver’a geri götürdüm ve her zamanki söz yazarı iş birlikçim Jim Vallance’a “Gene’in şu bas çizgisine bir bak” dedim. Dinledik ve bir saat içinde ‘War Machine’ adlı bu şarkıyı yazdık. Böylece ‘War Machine’ ortaya çıktı. Jim’i daha da işin içine çekmek için onun da kendi yazdığı ‘Rock And Roll Hell’ adlı bir şarkısı vardı. “Bu şarkıyı yeniden düzenlemeliyiz” dedim – çünkü hiçbir işe yaramıyordu – ‘KISS için yeniden düzenlemeliyiz.’ O da ‘Tamam, bir deneyelim’ dedi. Ben bir dörtlük fikri buldum ve sonra ikimiz bir şarkı sözü fikri bulduk ve şarkıyı bitirip oraya gönderdik. Ve bu ikinci KISS şarkısı oldu. Gene üçüncü bir dörtlük istedi ve bunun için üçüncü bir dörtlük yazdı.”

Adams geçtiğimiz ay, her ikisi de KISS’in 1982 tarihli “Creatures Of The Night” albümünde yer alan “War Machine” ve “Rock And Roll Hell” versiyonları için müzik videoları yayımladı.

30 Ağustos’ta ise “War Machine” ve “Rock And Roll Hell” yeni bağımsız plak şirketi Bad Records aracılığıyla sınırlı sayıda çift A yüzlü yedi inçlik single olarak piyasaya sürüldü.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Blabbermouth.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish