Gojira Heyecan Verici Olimpiyat Şarkısı “Mea Culpa (Ah! Ça ira!)”nın Single Versiyonunu Paylaştı

Temmuz ayında Paris Olimpiyatlarında ses getiren performansın resmi ses kaydını dinleyin.

Gojira geçtiğimiz ay Paris’te düzenlenen Olimpiyatların açılış töreninde opera sanatçısı Marina Viotti ile birlikte sergiledikleri “Mea Culpa (Ah! Ça ira!)” adlı büyüleyici performanslarıyla büyük beğeni toplamıştı. Fransız metal grubu şimdi de şarkının resmi single versiyonunu paylaşım servisleri aracılığıyla yayınladı.

Olimpiyatların 26 Temmuz’daki açılış törenini izleyenler, Gojira’nın Seine Nehri boyunca uzanan eski bir hapishane ve adliye binası olan Conciergerie binasının pencerelerinin dışına uzanan platformlardan performans sergilemesine tanık oldu. Fransız Devrimi döneminden kalma “Ah, Ça Ira!” şarkısının ekstrem metal versiyonunu seslendiren gruba, ahşap bir gemiyle nehirden aşağı süzülen opera sanatçısı Marina Viotti de eşlik etti.

Başsız bir Marie Antoinette ve devasa ateş gösterilerinin yer aldığı performansta Gojira heavy metali ilk kez Olimpiyatların açılış törenine taşıdı.

Birkaç gün sonra davulcu Mario Duplantier şunları söyledi: “Paris’teki bu iddialı ve destansı törenin bir parçası olmak ne büyük bir onur. İtiraf etmeliyim ki bir milyar insanın önünde headbang yapmak, ateş ve kandan oluşan devrimci bir sahnede olabildiğince sert vurmak çok tatmin edici bir deneyimdi! Metal topluluğu için de büyük bir adım.”

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Consequence.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish