The Cure İki Yeni Şarkısının Canlı Kayıtlarını Eco-Vinyl Single Olarak Yayımlayacak

The Cure, “And Nothing Is Forever” ve “I Can Never Say Goodbye” adlı iki yeni şarkının canlı kayıtlarını içeren Novembre – Live in France 2022 adlı 12 inçlik eko-vinyl single’ını duyurdu. Çift A yüzlü single 1 Ekim’de piyasaya sürülecek.

Bu iki şarkı yıllar boyunca The Cure’un set listelerinde yer alsa da şimdiye kadar resmi olarak hiç yayınlanmadı ve teknik olarak grubun 16 yıl sonra yani 2008’deki “4:13 Dream” albümünden bu yana ilk yeni müzik yayını olmasıyla da dikkat ediyor. İlk 100 kopyası Robert Smith tarafından imzalanacak olan albüm, tek tek numaralandırılmış 5.000 kopya ile sınırlı sayıda basılacak.

Plak, geleneksel vinil baskı makinelerine kıyasla %80-90 daha az elektrik kullanan özel bir enjeksiyon kalıplama makinesi kullanan sürdürülebilirlik merkezli Naked Record Club aracılığıyla piyasaya sürülecek. Ayrıca ambalajı ve plağın kendisini oluşturmak için yüksek oranda geri dönüştürülebilir plastikler kullanıyorlar. Grubun web sitesinde yer alan açıklamaya göre, Naked Record Club ve sürdürülebilir plak üretimi “The Cure’un hayran kitlesinin üyeleri aracılığıyla Robert Smith’in dikkatine sunuldu.”

Plak özel bir yardım single’ı olarak piyasaya sürülürken, elde edilen gelirin %100’ü Brian Eno’nun iklim yardım kuruluşu Earth Percent’e aktarılacak. Eno yaptığı açıklamada şöyle diyor, “The Cure ve NAKED Record Club’a – her ikisi de gerçek yenilikçiler – The Cure – Novembre: Live In France 2022’nin piyasaya sürülmesi yoluyla hayati iklim projelerine verdikleri cömert destek için teşekkür etmek istiyorum. Bu, müzik camiasının daha iyi bir dünya inşa etmek için nasıl birlikte çalışabileceğinin güçlü bir örneğidir.”

“And Nothing Is Forever” ve ‘I Can Never Say Goodbye’ şarkılarının canlı kayıtları Kasım 2022’de Fransa’da gerçekleştirilen iki konserde kaydedildi: ‘And Nothing Is Forever’ 8 Kasım 2022’de Montpellier Sud de France Arena’da, ‘I Can Never Say Goodbye’ ise 13 Kasım’da Toulouse’daki konserlerinde kaydedildi.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Robert Smith, photo by Per Ole Hagen/Redferns

What's your reaction?

tr_TRTurkish