The Smile Yeni Albümü “Cutouts”u İki Yeni Single Paylaşarak Duyurdu

The Smile 2024 yılının ikinci albümünü duyurdu. “Cutouts” adını taşıyan 10 şarkılık yeni albüm, Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğindeki XL Recordings aracılığıyla 4 Ekim’de yayımlanacak.

Radiohead’den Thom Yorke, Jonny Geenwood ve Tom Skinner’dan oluşan üçlü, albüm müjdesine eşlik eden “Foreign Spies” ve “Zero Sum” isimli iki yeni şarkı paylaştı.

“Cutouts”, ocak ayında dinleyiciyle buluşan “Wall of Eyes” ve 2022’de çıkan “A Light for Attracting Attention”ın ardından The Smile’ın üçüncü stüdyo albümü olacak. Prodüktörlüğünü Sam Petts-Davies’in üstlendiği yeni albüm, “Wall Of Eyes”ın kaydedildiği dönemde Oxford’da ve Abbey Road Stüdyoları’nda kaydedildi.  Albümde London Contemporary Orchestra’nın yaylı düzenlemeleri yer alırken, albüm kapağı ise kayıt sürecinde Stanley Donwood ve Thom Yorke tarafından çizildi. Yeni şarkıların prömiyeri geçtiğimiz ilkbaharda İngiltere ve Avrupa’daki konserlerinde yapıldı.

Bu ayın başlarında The Smile, “Don’t Get Me Started” ve “The Slip” parçalarını 12 inçlik plak formatında bağımsız plak dükkanlarında satışa sundu. Bu parçalar şimdi Cutouts’ta yerini aldı ve yeni paylaşılan iki şarkı “Foreign Spies” ve “Zero Sum” da görsel-işitsel sanatçı Weirdcore tarafından yönetilen müzik videosuyla birlikte servis edildi.

Bu arada, The Smile geçen haziran ayında Jonny Greenwood’un geçirdiği ciddi bir hastalık nedeniyle 2024 turne tarihlerinin bir kısmını iptal etmek zorunda kaldı ancak grup üyelerinin hala gelecek projeleri var. Thom Yorke bu yılın sonlarına doğru Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur ve Japonya’yı kapsayan nadir bir solo turneye çıkacak, Greenwood’un ise Paul Thomas Anderson’ın yakında vizyona girecek filmi The Battle of Baktan Cross için müzik yazacağı bildirildi.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

What's your reaction?

tr_TRTurkish