Oasis 16 Yıl Sonra İlk Turne Tarihleri İçin 2025’te Yeniden Bir Araya Geliyor

Ve nihayet beklenen oldu…

Britpop sahnesinin sembol grubu Oasis 2025 yazında gerçekleşecek bir dizi yeniden birleşme konserini duyurdu. Bu konserler Oasis’in 2009’da İngiltere’de düzenlenen V Festival’de yer almasından bu yana ilk performansları olacak.

“Oasis Live ’25” olarak adlandırılan ilk yeniden birleşme konserleri 2025 yılının temmuz ve ağustos aylarında İngiltere ve İrlanda’da gerçekleştirilecek. Grup özellikle Cardiff’teki Principality Stadyumu, Manchester’daki Heaton Park, Londra’daki Wembley Stadyumu, Edinburgh’daki Scottish Gas Murrayfield Stadyumu ve Dublin’deki Croke Park’ta birden fazla gece çalacak.

Oasis, şov duyurusuyla birlikte basın bültenlerinde şu yoruma yer verdi: “Silahlar sustu. Yıldızlar aynı hizaya geldi. Büyük bekleyiş sona erdi. Gelin ve görün. Televizyonda yayınlanmayacak.” Ayrıca, grubun orijinal dönemine ait arşiv görüntülerini içeren “Oasis Live ’25” gösterileri için resmi bir fragman paylaştılar. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Oasis’in yeni duyurulan yeniden birleşme konserlerinin biletleri 31 Ağustos Cumartesi gününden itibaren satışa sunulacak. Biletler İngiltere’de yerel saatle sabah 9:00’dan itibaren Ticketmaster üzerinden, Dublin’de ise yerel saatle sabah 8:00’den itibaren Ticketmaster üzerinden satışa sunulacak.

Yapılan basın açıklamasına göre Oasis’in önümüzdeki yıl Avrupa dışındaki diğer kıtalarda da konserler vermesi planlanıyor. Noel Gallagher’ın attığı yeni bir tweet ise duyurulan konserlerin “grubun Avrupa’daki özel konserleri olacağını” belirtiyor. Onaylanan konser tarihlerinin tam listesine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Oasis’in yeniden bir araya gelmesi yıllardır bekleniyordu, ancak geçen haftaya kadar bu pek olası görünmüyordu. Gallagher kardeşler Noel ve Liam tarafından Manchester’da kurulan Oasis, Britpop döneminin belirleyici gruplarından biri haline geldi. 1994 ve 2008 yılları arasında, eleştirmenlerce beğenilen Definitely Maybe ve (What’s the Story) Morning Glory? de dahil olmak üzere yedi stüdyo albümü yayınladılar. Sık sık değişen ritim bölümüne rağmen, Oasis’in çekirdeği Gallagher’lar olarak kaldı; Noel birincil şarkı yazarı ve Liam da baş vokalistti. Ancak, kamusal ve özel kavgaların damgasını vurduğu yoğun kardeş rekabeti, çoğu zaman müzikal başarılarını gölgede bıraktı.

Oasis, Noel ve Liam’ın çalışma ilişkilerinde aşılamaz bir çıkmaza girmelerinin ardından 2009 yılında kesin olarak dağıldı. Noel 2009’da Oasis’in web sitesine “Biraz üzüntü ve büyük bir rahatlamayla… Bu gece Oasis’ten ayrılıyorum” diye yazdı. “İnsanlar ne isterlerse yazıp söyleyecekler ama ben Liam’la bir gün daha çalışmaya devam edemezdim.” Noel solo projesi Noel Gallagher and the High Flying Birds’e başlarken Liam Oasis’in kalan bazı üyeleriyle Beady Eye’ı kurdu.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Oasis, photo by Simon Emmett

Oasis 2025 Tur Tarihleri:

07/04 – Cardiff, UK @ Principality Stadium

07/05 – Cardiff, UK @ Principality Stadium

07/11 – Manchester, UK @ Heaton Park

07/12 – Manchester, UK @ Heaton Park

07/19 – Manchester, UK @ Heaton Park

07/20 – Manchester, UK @ Heaton Park

07/25 – London, UK @ Wembley Stadium

07/26 – London, UK @ Wembley Stadium

08/02 – London, UK @ Wembley Stadium

08/03 – London, UK @ Wembley Stadium

08/08 – Edinburgh, UK @ Scottish Gas Murrayfield Stadium

08/09 – Edinburgh, UK @ Scottish Gas Murrayfield Stadium

08/16 – Dublin, IE @ Croke Park

08/17 – Dublin, IE @ Croke Park

What's your reaction?

tr_TRTurkish