AYRINTI’DAN ÇIKAN CANBAZ DUASI, BARIŞ PİRHASAN’IN TUHAFLIKLARLA DOLU BU DÜNYA ÜZERİNE ŞİİRLERİNİ BİR ARAYA GETİRİYOR

Başarılı yazar, yönetmen ve senarist Barış Pirhasan’ın yeni şiir kitabı Canbaz Duası, Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı! Pirhasan’ın tuhaflıklarla dolu bu dünya üzerine yakın yıllar içinde yazdığı şiirleri bir araya getiren Canbaz Duası,umudu ve kederi, incelikli mizah duygusunu elden bırakmadan harmanlıyor.

Barış Pirhasan’ın son dönem şiirlerini bir araya getiren yeni şiir kitabı Canbaz Duası, Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Canbaz Duası, Barış Pirhasan’ın tuhaflıklarla dolu bu dünya üzerine yakın yıllar içinde yazdığı şiirleri bir araya getiriyor. Evrensel umudun zor ağırlığını omuzlamaktan kaçınmayan, hep “kötü olan tarih”in acılı, kederli öznelerinin serüvenlerini dile geçiren, yine de alttan alta humor duygusuyla devinen bahanesiz şiirler. Yaşanmış hakiki hayatlara dokunan, isteyenin anlam izlerini alçak sesle izlemeyi tercih edeceği, isteyenin merakla senaryonun içine gireceği gerçek “arkadaş hikâyeleri”… “Korkuları ezip geçerken yorulmuş” olsa da “mutsuz bekleyişlerin, içe akıtılan gözyaşlarının, geride kalanların” yalnızlığında bile “denemeye değer bir isyan”ı öneren, “hayatın armağan ettiği yemyeşil orman”ı beklemek ısrarından vazgeçmeyen içtenlikli bir söyleşi. “Aralık ortasındayız aynen şiirdeki gibi. / Soğuk. Gölgeler bile pusmuş, zifiri karanlık…” Ve şairin şiire “Öyle bir bulut keşfet ki korkalım./ Salgıla, zehirle, yeniden doğsun dünya” diyeceği zamandır!..

Canbaz Duası, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için:            ayrintiyayingrubu.com

                            instagram.com/ayrintiyayinlari

                            twitter.com/AYRINTIYAYINEVI

                            facebook.com/ayrintiyayinevi

BARIŞ PİRHASAN HAKKINDA

EHSB(English High School for Boys, İstanbul. 1962-67) Ankara Fen Lisesi (1967-70)Boğaziçi Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı (1972-76) ve NFTS (The National Film and Television School, Beaconsfield. Yönetmenlik Bölümü. 1989-93)okullarında eğitim gördü. İlk şiirleri 1974’den başlayarak Yeni Dergi’de yayımlandı. İzleyen yıllarda Militan ve Sanat Emeği dergilerinin yazı kurullarında yer aldı. İlk şiir kitabı Tarih Kötüdür 1982’de Yeni Türkü yayınlarından yayımla­nan Pirhasan 1983’ten sonra sinema alanında yoğunlaştı. Sektöre senaryosunu takma adla yazdığı Badi filmiyle girdi. Başarılı bir senaryo yazarı olarak dikkat çeken Pirhasan’ın pek çok senaryosu filme çekildi. 1989’da kendi yazdığı Küçük Balıklar adlı sinema filmiyle yönetmenliğe yönelen yazar birçok başarılı filme imza attı. Usta Ben Öldürsene adlı filmiyle 1997 Antalya Altınportakal Film Festivali En İyi Senaryo Yazarı ve 1998 Ankara Film Festivali En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerine değer görüldü; 2017’de İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) verdiği onur ödülünün sahibi oldu. Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN)2023 Şiir Ödülü’nü kazanan şair 2023 Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni kaleme almıştır. Kavafis ve Lewis Carroll gibi yazarlardan çevirileri de yayımlanan Barış Pirhasan, günümüzde Berlin ve İstanbul’da çalışmalarını sürdürmektedir.

What's your reaction?

tr_TRTurkish