Great White’ın Kurucu Şarkıcısı Jack Russell Yaşamını Yitirdi

Glam metal grubu Great White’ın kurucu solisti Jack Russell 63 yaşında hayatını kaybetti.

Russell geçtiğimiz ay kendisine Lewy cisimcikli demans ve çoklu sistem atrofisi teşhisi konulduğunu açıkladıktan sonra turnelerden emekli olmuştu. Anılarını kaleme alan K.L. Doty tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Ağustos Perşembe günü ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte “huzur içinde” hayata veda etti.

Doty, “Jack, mizah anlayışı, olağanüstü yaşam sevinci ve mirasının sonsuza dek gelişeceği rock and roll’a sarsılmaz katkısıyla seviliyor ve hatırlanıyor” diye yazdı.

Russell 1980’lerin sonundaki ticari altın çağında Great White’ın solistliğini yapmış ve “Once Bitten, Twice Shy,” “Rock Me,” “Save Your Love,” ve “The Angel Song” gibi hit şarkılarda şarkı söylemişti.

Grup 2001’de dağıldıktan sonra Russell solo olarak Jack Russell’s Great White adıyla turnelere çıkmaya başladı.

Russell 2006 yılında Great White ile yeniden bir araya geldi, ancak 2010 yılında gruptan tekrar ayrıldı. O tarihten itibaren Great White’tan iki oluşum ortaya çıktı: Great White ve Jack Russell’s Great White, sonunda her iki grubun da ayrı ayrı turne ve kayıt yapmasına izin veren yasal bir savaşa yol açtı.

Orijinal Great White ile Russell ve grup 11 albüm yayınladı ve 1987’de yayınlanan Once Bitten ile platin ve 1989’daki Twice Shy (1989) ile de çift platin plak kazandı. Jack Russell’s Great White’ı 2017’de He Saw It Comin’ adlı bir stüdyo albümü yayımladı.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Jack Russell of Great White, photo by Stephen J. Cohen/Getty Images

consequence.net

What's your reaction?

tr_TRTurkish