Opeth Yeni Single’ını ve Gelecek Albüm ‘The Last Will And Testament’ın Detaylarını Paylaştı

İsveçli progresif metal grubu Opeth, yeni konsept albümleri “The Last Will And Testament”ın 11 Ekim’de Reigning Phoenix Music aracılığıyla dinleyiciyle buluşacağını duyurdu.

%100 Metal katkıları ve Vera Müzik ile Freebird Agency organizasyonuyla, 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde Zorlu PSM’de sahne alacak grup duyuruyla birlikte albümün ilk single’ı “§1″de paylaşıldı.

Opeth lideri Mikael Åkerfeldt, “Aileye ve ailenin her zaman her şeyden önce gelmediği fikrine oldukça ilgi duymaya başladım,” diye açıkladı. “Aile üyelerinin birbirlerine nasıl düşman olabileceği ilgimi çekmeye başladı. Miras yüzünden tüm ailesi kendisine düşman olan bir adamla yapılmış bir röportaj gördüm ve son albümde bununla ilgili bir şarkı yazdım. Bu fikir aklımdan çıkmadı ve ardından ‘Succession’ dizisi geldi ve o diziyi çok sevdim. O da aklımın bir köşesindeydi. Biraz eğip bükebileceğiniz ilginç bir konu gibi geldi.”

Mikael, gelecek albüm “The Last Will And Testament”ın müziğinin ilham kaynağı ile ilgili olarak şunları söyledi: “‘The Last Will And Testament’ bir tür konsept albüm. Bir tüketici olarak müzikle olan ilişkimi yansıtan huzursuz bir müzikal yolculuk. Buradan bir şeyler alıyorum, oradan bir şeyler atıyorum. Aynı anda hem müziğe tapıyorum hem de ondan nefret ediyorum. Bu kararsızlık beni kendi yaratıcı yoluma götürüyor ve sonra birdenbire bir şarkı koleksiyonu yazılıyor. En iyi senaryo, bu şarkıların grubu etkileyecek kadar iyi olması. Endüstri açısından ‘güç sahibi’ olanlar için yeterince iyi. Peki ‘siz’ için yeterince iyi mi?!”

Åkerfeldt şöyle devam ediyor: “Bu albümü seviyorum. Bunu söylemek (yazmak) zorundayım. Belki gurur bile duyuyorumdur? Sanırım içinde bazı tanıdık malzemeler var. Müziğimizin çoğu aynı kaynaktan çıktı, bu yüzden sanırım ‘biz’ gibi ses çıkaracak olması çok da şaşırtıcı değil.”

Tüm müzik ve sözlerin Mikael Åkerfeldt tarafından yazıldığı albümün yapımcılığını Mikael Åkerfeldt, ortak yapımcılığında Opeth ve Stefan Boman üstlenirken, mühendislik dokunuşları Stefan Boman, Joe Jones ve grubun imzasını taşıyor. Miksajı Stefan Boman, Mikael Åkerfeldt ve Opeth tarafından Stockholm’daki Atlantis ve Hammerthorpe stüdyolarında yapılan albümün, mastering işlemleri Miles Showell tarafından Londre Abbey Road stüdyolarında yapıldı.

Aşağıda yeni şarkı “§1”, albüm şarkı listesi ve kapak görselini bulabilirsiniz.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Opeth ‘The Last Will And Testament’ şarkı listesi:

01. §1

02. §2

03. §3

04. §4

05. §5

06. §6

07. §7

08. A Story Never Told

kaynak

What's your reaction?

tr_TRTurkish