Clovelly: İngiltere’nin Pitoresk Sahil Köyü

Normanların 1066’da İngiltere’yi fethetmesinden kısa bir süre sonra, büyüleyici balıkçı köyü Clovelly özel mülkiyete geçti. Bir zamanlar Fatih unvanlı William’ın mülkü olan Clovelly, 1800’lerin sonlarında Hamlyn ailesine miras kalana kadar kraliyet ve özel mülkiyet arasında gidip geldi. Hamlyn ailesinin torunları bugün hala Clovelly’yi yönetiyor. Ziyaretçiler küçük bir ücret karşılığında Clovelly’ye girebilir ve İngiltere’nin en güzel sahil köylerinden birini keşfedebilirler.

depositphotos.com

Clovelly Köyü’nü ziyaret etmek zamanda geriye gitmek gibi. 120 metrelik bir uçurumun üzerinde bulunan ve çiçiekli saksılarla kaplı Arnavut kaldırımlı sokaklara sahip olan bu şirin köyde motorlu araç trafiği yok. Clovelly sakinleri kızaklarınızı hangi yöne sürüklediğinize bağlı olarak Yukarı-Aşağı veya Aşağı-Aşağı olarak bilinen dik bir yol boyunca ürün, ev eşyası ve çöp taşımak için ev yapımı tahta kızaklar yaparlar.

depositphotos.com

Yüzyıllar boyunca eşekler Clovelly sokaklarında yük hayvanı olarak hizmet ettiler. Tahta kızakların popülerliği sayesinde Clovelly’nin eşekleri artık köye bakan bir ahırda rahat bir emeklilik yaşıyor. Ziyaretçiler Clovelly’nin oyuncu eşekleriyle zaman geçirebilirler. Küçük bir ücret karşılığında bir eşek evlat edinebilirsiniz. Eşek evlat edinme, eşeğinizin bir fotoğrafını, iki yılda bir eşek güncellemeleri, eşek temalı bir kartpostal yığınını ve eşeğinizi kontrol edebileceğiniz canlı bir yayına bağlantıyı içeriyor.

depositphotos.com

Clovelly Köyü’nde iki otel var: The New Inn ve The Red Lion. The New Inn denizin muhteşem manzaralarına sahip rahat odalara sahip. The Red Lion, Clovelly’nin bir balıkçı köyü olarak mirasını kutlar. The Red Lion yerel kaynaklı ıstakoz da dahil olmak üzere taze deniz ürünleri sunan The Harbor Restaurant’a ev sahipliği yapar. Ziyaretçiler ayrıca Clovelly Court Gardens’da yetiştirilen taze sebzelerle hazırlanan vejetaryen veya vegan bir yemek yiyebilirler.

Clovelly Court Gardens ziyaretçilerin hayranlıkla bakabileceği ve lezzetli meyve ve sebzeleri toplayabileceği birkaç Viktorya dönemi serasına ev sahipliği yapan iyi bakılmış bir bahçedir. Ziyaretçilerin Clovelly Village’dan Clovelly Court Gardens’a yürürken yüksek ağaçların gölgesinde yürüyebileceği Woodland Walk olarak bilinen bir yol da var.

Clovelly Village, panoramik deniz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz, sabun, çanak çömlek ve ipek eşarplar gibi el yapımı ürünler satan butikleri keşfedebileceğiniz ve limanda canlı müzik dinleyebileceğiniz bir deniz kenarı kaçamağı için mükemmel bir noktadır. Clovelly Village’ı çevreleyen zümrüt sulara ve yemyeşil ormanlara hayran olmak, sonsuza dek değer vereceğiniz bir seyahat anısı olacaktır.

görsel: depositphotos.com

unusualplaces.org

What's your reaction?

tr_TRTurkish