Gabadan İlk Teklisi “Ben bir ağacım” ile Huzurlarınızda

Bu sene Roxy Müzik Günleri’nde ikincilik ödülü alan Gabadan grubunun ilk teklisi “Ben bir ağacım” dinleyiciyle buluştu.

Gabadan, geçtiğimiz mayıs ayında 23.sü düzenlenen Roxy Müzik Günleri’nde, yazdan beri hazırlıkları devam eden albümden seçtikleri iki şarkı ile yer aldı ve ikincilik ödülüne layık görüldü. Bu ödülle birlikte müzikal yolculuğunun ilk önemli adımını atmış oldu. İşte bu organizasyonda yer alan şarkılardan biri olan “Ben bir ağacım” 26 Temmuz Cuma günü Gabadan’ın ilk teklisi olarak tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Ben bir ağacım; bir ağacın dilinden, insanoğlunun kendisine sırt çevirmesine sitemde bulunan bir şarkı. Yapımcılığını da kendilerinin üstlendiği Gabadan’ın bu ilk teklisi, evde başlayan demo sürecinin ardından grubun türlü projelerde beraber çalıştığı arkadaşlarının da katkısıyla son halini aldı ve bağımsız olarak yayınlandı. Hazırlıkları devam eden diğer şarkılar da önümüzdeki aydan itibaren belli periyotlarla tekli olarak yayınlanmaya devam edecek.

Gabadan: (kabadan) halk tabiriyle ağırdan, yavaş yavaş anlamına gelen ve genelde müzik icrası için kullanılan geleneksel bir tabir.

2023 yazında yolculuğuna başlayan grup, İstanbul’da daha önce türlü projelerde beraber ve ayrı ayrı çalışmış iki arkadaş Selim Acar ve Özkan Yılmaz’dan oluşuyor. Gitar, cümbüş ve vokaller Selim’e, davullar Özkan’a emanet. Gabadan, Anadolu halk türküsü, sanat müziği ve arabesk gibi bu topraklarda yer alan zengin yerel motiflerden beslenip, rock ve funk altyapılarıyla batıya da selam ederken, müziğini içsel bir özgünlükle şekillendirip bir kalıba sokmadan dinleyicisine kendine has bir deneyim sunmayı hedefliyor. Onlara göre yaptıkları müziğin hangi janr’a ait olduğu dinleyicinin kararı.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Şarkının künyesi:

Söz, müzik: Selim Acar

Düzenleme: Gabadan

Elk. gitar, perdesiz elk. gitar, cümbüş, vokal: Selim Acar

Davul: Özkan Yılmaz

Bas gitar : Onur Hacet

Mix: Mihraç Nar – Nar Records

Mastering: Ahmet Gökhan Coşkun

What's your reaction?

tr_TRTurkish