Detroitli Indie Rock Grubu The Doozers’ın İlk Uzunçalarına Buyurunuz

Titiz bir çalışma ve muazzam bir değişimle geçen dört uzun yılın ardından The Doozers, ilk albümleri “Becoming an Entity”yi bağlantı yoluyla olgunlaşmanın bir anıtı olarak sunuyor.

Bugüne kadarki diskografileri, içinde bulundukları yaşam evresine dair tamamen dürüst ve gösterge niteliğinde olmaktan asla geri kalmadı; “Becoming an Entity” de bunu takip ediyor. Birden fazla taşınma, üniversite mezuniyeti, öğretmenlik kariyerinin başlangıcı ve bitişi, küresel bir salgın, uzun süreli romantik ilişkilerin doğuşu ve bitişi, kurucu üye Charlie Belleville’in gruptan ayrılması ve ardından uzun süredir arkadaş olan Parker Grissom’ın gruba katılmasını kapsayan albüm, grubun sosyal ve duygusal manzarasının tüm gelgitlerinin izini sürüyor.

Başlangıçta enstrümantal olarak formüle edilen çalışmanın tamamı, The Doozers arasında bir iletişim olduğu kadar dinleyiciye yazılmış samimi bir mektup niteliği de taşıyor. Connor Robertson’ın Nashville’deki ev stüdyosunda geçirdikleri süre boyunca, şarkı sözleri ve öncü melodiler dil, duygu ve ses arasında birbirlerine tercüme edilmek üzere ortaya çıktı. Eşsiz mesajları onurlandırmak ve yazımdaki çeşitliliği yansıtmak için, her parça için kayıt sürecine farklı bir ruh ve metodoloji uygulandı ve Becoming an Entity’ye, yaratılışına yol açan değişen zamanların, duyguların ve zihinlerin bir günlüğü özünü verdi.

Melanie’nin kaygan, vokal bas çizgileri, Parker’ın düşünceli bir şekilde düzenlenmiş akor seslendirmeleri, Kyle’ın ritimle teknik oyunu ve Sean’ın armonik ve ton örneklemesine ruhlu girişi ile, her üyenin o zamanki bireysel özel müzikal ilgi alanları, kolektif kimliklerini somutlaştıran uyumlu bir ses oluşturmak için dikkatlice birleştirildi. Albüm, grubun doğal kimyasını her zamankinden daha rafine bir şekilde sergiliyor; her şarkı, grubun geri kalanının sağladığı ışıltıda parlayan bir mücevher gibi her bir üyeyi vurgulamak için titizlikle besteleniyor. Sevgi, öğrenme, zorluklar ve bağlantılar; hepsi müzikal olarak hissedilebilir ve Doozers’ın bir varlık haline gelmesinin ne anlama geldiğini gösteriyor.

Vokal ve gitarda Sean Donnelly, davulda Kyle Garland, bas ve vokalde Melanie Kelley ve gitarda Parker Grissom’dan kurulu The Doozers’ın ilk albümü “Becoming an Entity”, tüm dijital platformlarda dinleyiciyi bekliyor.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Fotoğraf: @euges.film

What's your reaction?

tr_TRTurkish