Motörhead’in Merhum Gitaristi Fast Eddie Clarke Biyografik Kitap ve 4 CD’lik Set ile Ölümsüzleşecek

Motörhead’in merhum gitaristi Fast Eddie Clarke’ın 320 sayfalık biyografisi ve 4 CD’lik kutu seti 6 Eylül’de BMG aracılığıyla yayımlanacak.

“Make My Day: The Rock ‘n’ Roll Story of Fast Eddie Clarke” isimli kitap, rock gazetecisi Kris Needs tarafından Clarke’ın dul eşi Mariko Fujiwara ile birlikte kaleme alındı. Kitap, Clarke’ın hayatını ve kariyerini, İngiltere’nin yeni filizlenmekte olan rock sahnesindeki ilk yıllarından, 1976’dan 1982’ye kadar Motörhead’deki efsanevi günlerine ve daha sonra kurduğu hard rock/AOR grubu Fastway ve sonrasına kadar kapsıyor.

Yazara gelince, Kris Needs İngiltere’nin ilk müzik dergilerinden biri olan Zigzag’ın editörlüğünü yapmış ve Motörhead’i basında ilk savunanlardan biri olmuş, grubun en başarılı olduğu dönemde beş yıl boyunca grubun yakınında bulunmuştur. Needs ayrıca yeni biyografi için Girlschool ve Saxon gibi dönemin diğer ilişkili gruplarıyla da röportajlar yaptı.

Kitabın piyasaya çıkışıyla eş zamanlı olarak aynı adı taşıyan dört disklik bir kutu seti de geliyor. Her CD Clarke’ın kariyerinin farklı bir dönemini içererek kronolojik bir retrospektif oluşturuyor:

Disk 1, ilk grupları Zeus, Continuous Performance ve Muggers’ı içeren “The Early Years”; Disk 2, Clarke’ın grup döneminden seçilmiş Motörhead klasikleri; Disk 3, Fastway’den seçilmiş parçalar, demolar ve remiksler ve Disk 4, “The Solo Years”

Aşağıda koleksiyonun dördüncü diskinde yer alan bluesy solo parça “Over and Out “u dinleyebilir, kitap/kutu seti kapağını ve tam parça listesini görebilirsiniz.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Fast Eddie Clark, photo by Any Phiilips

kaynak

What's your reaction?

tr_TRTurkish