Paraplejik Atlet Kevin Piette, Olimpiyat Meşalesini Taşımak İçin Robotik Dış İskeletle Yürüdü

Olimpiyat meşale yarışı, Olimpiyat Oyunları’na giden en heyecan verici etkinliklerden biridir. Her yaştan sporcu ve ünlü, sporculuk ve kardeşlik gösterisinde alevi Yunanistan’dan ev sahibi şehre kadar taşır. Paris 2024 Olimpiyatları’nın son meşale taşıyıcıları arasında, meşale yarışına dış iskelet takarak katılan ilk sporcu olarak tarihe geçen Fransız Paralimpik sporcusu Kevin Piette de yer aldı.

Paralimpik tenis oyuncusu Piette, 2012 yılında bir motosiklet kazası geçirdi ve bacaklarını kullanamaz hale geldi. Bu sporu yapmasının yanı sıra, engelli kişilerin kullanması için tasarlanan ve dünyanın ilk kendi kendini dengeleyen yürüme dış iskeleti olan Atalante X’i geliştiren Fransız şirketi Wandercraft’ta da “test pilotu” olarak görev yapıyor.

Tekerlekli sandalye ile bayrak yarışı noktasına vardıktan sonra Piette dış iskeleti kuşandı. Ardından dikkatli ama kararlı bir şekilde yürüdü, Poissy şehir merkezindeki kalabalığın tezahüratları arasında ışıl ışıl parladı. Instagram’da “Bu kadar güzel şeyi temsil eden bu alevi taşıyabildiğim için gurur ve onur duyuyorum,” diye yazdı. “Bağlılık, spor, yenilik, kapsayıcılık, umut, gelecek… Bu günü asla unutmayacağım.”

[Neatorama]

What's your reaction?

tr_TRTurkish