Bruce Dickinson ve Eski Iron Maiden Şarkıcısı Paul Di’Anno İlk Kez Buluştu

19 Temmuz Cuma akşamı İstanbul, Küçükçiftlik Park sahnesinde müzik severlerle buluşacak Bruce Dickinson ve Iron Maiden’ın eski solisti Paul Di’Anno, Dickinson’ın 13 Temmuz Cumartesi günü Hırvatistan’ın Zagreb kentinde verdiği konserinin ardından ilk kez bir araya geldi.

Dickinson, yeni albümü The Mandrake Project’in turnesi kapsamında solo grubuyla birlikte bir konser için Zagreb’deydi. Di’Anno’nun menajeri Stjepan Juras tarafından bildirildiği üzere, eski Maiden solisti Dickinson’ın konserinden sonra tesadüfen yeni grubu Paul Di’Anno’s Warhorse’un ilk albümü için bir tanıtım imza etkinliği sebebiyle aynı şehirdeydi.

“Heavy metal dünyasında artık hiçbir şeyin bizi şaşırtamayacağını düşünürken, bu gece Zagreb’deki ‘mucize’ hepimizi yanılttı,” diye yazdı Juras bir basın açıklamasıyla. “Paul Di’Anno ve Bruce Dickinson ilk kez Zagreb’de bir araya geldi ve dostça sohbet etti.”

Juras sözlerine şöyle devam etti: “Bu, heavy metal müziğin iki ikonu ve Iron Maiden grubunun efsanevi şarkıcılarının neredeyse yarım asır sonra ilk kez bir araya gelmeleri için olağanüstü bir fırsattı. Bu, tüm Iron Maiden topluluğu ve dünyanın dört bir yanındaki metal hayranları için olağanüstü bir gece, çünkü Iron Maiden’ın ve o grupta yer alan herkesin büyük bir aile olduğunu gösteriyor.”

Juras, Dickinson’ın 1981’de Di’Anno’nun yerine geçmesinden bu yana geçen kırk yılı aşkın süre içinde Maiden’ın en önemli solistlerinin ilk kez yüz yüze görüştüğü bu karşılaşmanın kısa bir görüntüsünü de kaydetti. Di’Anno, Maiden’ın ilk iki albümü olan 1980 tarihli Iron Maiden ve 1981 tarihli Killers albümlerinde şarkı söyleyerek, efsanevi İngiliz metal grubunun kuruluş yıllarında grubun solistliğini üstlenmişti.

Di’Anno son yıllarda önemli sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu ve 2020’de canlı performans sergilemeyi neredeyse bırakmıştı.

Ancak 2021’de Warhorse projesini kurduktan sonra Di’Anno, şarkıcının web sitesine göre “hayatını kurtarmak ve onu tekerlekli sandalyesinden kurtarmak amacıyla” devam eden “The Beast Resurrection Tour” kapsamında sahneye döndüğünü duyurdu. Bu arada Paul Di’Anno’s Warhorse’un ilk albümü bu yıl içinde BraveWords Records aracılığıyla yayımlanacak.

Bruce Dickinson’un beğeni toplayan yeni albümü The Mandrake Project, 1 Mart 2024’te dinleyiciyle buluşmuştu. 19 Temmuz’da gerçekleşecek Bruce Dickinson konserinin açılışının sadık bir dinleyici kitlesine sahip rock grubu Malt yapacak. Yüzdeyüz Metal katkıları, Vera Müzik ve URU organizasyonuyla düzenlenen konserin VIP Teras ve Sahne Önü biletleri tükenirken, genel giriş biletlerinin satışı Biletix’te, Passo’da ve KüçükÇiftlik Park gişesinde devam ediyor.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

What's your reaction?

tr_TRTurkish