Turkish Detective (Türk Dedektif) dizisi, Haluk Bilginer’i yeniden İngiliz izleyicisiyle buluşturdu

BBC’nin yaz ekranında yayınlanan ve Barbara Nadel’in 26 kitaplık serisine dayanan Turkish Detective (Türk Dedektif) dizisi, Haluk Bilginer’i yeniden İngiliz izleyicisiyle buluşturdu. Sanatçı yaklaşık 40 yıl süren Eastenders dizisinde 80’li yıllarda 3 sezon rol almıştı.

Bilginer ilk sezonu yayınlanan dizide Çetin İkmen isimli nev-i şahsına münhasır bir cinayet şube dedektifini canlandırıyor. Pazar günü ilk bölümü ekrana gelen polisiye dizi, İngiltere’deki televizyon yazarlarının da dikkatini çekti.

Guardian gazetesinin televizyon yazarı Rachel Aroesti, beş üzerinden üç puan verdiği dizi için “Düpedüz saçma ama iyi anlamda” başlığını attı.

The Telegraph gazetesindeki değerlendirme yazısında da diziye 3 yıldız verilmiş.

“Yaz ekranı sıkıcılığını canlandıracak bir polisiye” başlığı taşıyan yazıda Bilginer’in performansı övülüyor:

The Sun gazetesindeki yazıda da Haluk Bilginer’in Eastenders yıllarına atıf yapılıyor:

“Diziyi izlemeye başlayan EastEnders hayranları, sakallarına rağmen Haluk’u hatırlayacaktır.”

Bilginer’in dizinin yapımcıları ile yaşadığı bir tartışma sonrası Eastenders senaryosundan çıkarıldığını yazan The Sun, sosyal medya kullanıcılarının Bilginer’i yeniden görmekten mutlu olduğunu gösteren paylaşımlara yer verdi.

O paylaşımlardan biri şu şekilde:

“Haluk Bilginer’in Detektif İkmen rolünde oynadığı Türk Dedektifi’ni izledik. Haluk bir zamanlar Eastenders’ta Mehmet Osman karakterini canlandırıyordu. Keyifli bir izleme deneyimiydi.”,

BBC

What's your reaction?

tr_TRTurkish