Ran 16 Yıl Sonra Yeni Şarkısıyla Taşları Sallamaya Devam Ediyor: “Hiç”

Pentagram’ın davulcusu Cenk Ünnü ve Murat Çelik’in (Mr.Steel) kurdukları heavy rock grubu Ran, 2008 tarihli albümleri “Karanlık”ın ardından, “Hiç” adlı yeni teklisiyle tekrar taşları sallamaya devam ediyor.

Yeni single “Hiç” yıllardır hatta yüzyıllardır siyasi amaçlar uğruna yok edilen gençliğin öyküsünü anlatıyor, sorguluyor. Yerel halk müziği motifleri ve ozan diliyle heavy metal lezzetlerinin aynı kazanda piştiği bu yeni çalışma adeta yine tarihi bir belge niteliğinde.

Davulda Cenk Ünnü ve gitar, vokal, bas gitarda Murat Çelik’e (Mr.Steel), geri vokallerde Ahmet Güven, Abdullah Karasu ve Yusuf Uca’nın eşlik ettiği “Hiç”, Cenk Ünnü’nün düzenlemesiyle, Selçuk Kurban yapımcılığında, Burak Beyrak tarafından kaydedildi.

Daha ilk baştan kulakta yer eden riff, güçlü davullar ve melodik gitar solosuyla dinleyiciyi yakalamakta gecikmeyen “Hiç”, lafı hiç dolandırmadan olup biteni açık ediyor. “Umut dolu şarkılar yazacak zamanlar geçti çoktan / Plan, hedef, nişan tamam çok oldu çıkalı ok yayından” derken taşı da yerine oturtturuyor, “Bir hiç uğruna, bir hiç olmak.”

Ran’ın yeni şarkısı “Hiç”, 14 Mayıs itibarıyla D.M.S.müzik aracılığıyla tüm dijital müzik platfomlarında dinleyiciyle buluştu.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

What's your reaction?

tr_TRTurkish